search
Ruby Rose geeft 'Batwoman' heel wat kleur [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Ruby Rose geeft 'Batwoman' heel wat kleur [Blu-ray]

De Batwoman-serie debuteerde verleden jaar en deze is nu al flink door elkaar geschud.

Het Arrowverse werd de afgelopen jaren flink uitgebreid en verleden jaar kwam daar Batwoman bij, de serie over het personage Kate Kane dat in gespeeld wordt door Orange is the New Black-actrice Ruby Rose. Het tweede seizoen draait ondertussen al op de zender The CW.

Dat tweede seizoen liet al een flinke verandering zien doordat actrice Rose na één seizoen vertrok. De serie werd ook wisselend ontvangen, al is een derde seizoen al aangekondigd. In Nederland is het eerste seizoen van Batwoman tot op heden alleen verkrijgbaar op schijf en niet te bekijken via een streamingdienst.Serie: Batwoman - Seizoen 1 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 20 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888255940 | Release: februari 2021 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Batwoman zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. De voorkant toont Ruby Rose als de heldin en de achterkant verklapt enkele extra's.

Niet alle series van Warner Bros. verschijnen in Nederland in High Definition op schijf. Dit is voor de duistere Arrowverse-serie gelukkig wel het geval. Met de veel betere beeldkwaliteit komt de show namelijk veel meer tot zijn recht. Ook is er een prima geluidstrack die overigens verder een wat standaard Arrowverse-gevoel meegeeft.

De extra's op de schijf zijn niet bijzonder spectaculair te noemen. The Best of DC TV's Comic-Con Panels San Diego 2019 duurt 50 minuten, maar zal niet iedereen aanspreken. Verder zijn er enkele verwijderde scènes te zien uit de serie die toch al 844 minuten duurt.Kate Kane is gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair haar directheid. Ze stijgt op in de straten van Gotham als Batwoman, een lesbische en goed getrainde straatjager die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit te wissen.

Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep om het Gotham-symbool van hoop te zijn, kan omhelzen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen