'Hannibal' eindigde bijna met een kus tussen Hannibal en Will

'Hannibal' eindigde bijna met een kus

Het had niet veel gescheeld of dat moment was echt gemaakt voor de Hannibal-fans.

Jim Pedd, 21 april 2021 om 16:34

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel het nooit officieel bevestigd is in de serie, zit Hannibal van Bryan Fuller wel duidelijk vol met verwijzingen naar een onuitgesproken seksuele spanning tussen Dr. Lecter en Will Graham. Volgens acteur Mads Mikkelsen, die Hannibal speelde, is er zelfs gedacht om dat expliciet te maken in de finale van het derde seizoen.
In de serie waren Hannibal en Will regelmatig vrienden, rivalen en vijanden. Het wisselde per aflevering en soms zelfs binnen een enkele aflevering. Maar er was duidelijk wederzijds respect tussen de twee, dat ook tot meer had kunnen leiden.

Een kus
Volgens Mikkelsen dachten hij en acteur Hugh Dancy er even aan om te kussen in de finale van het derde seizoen.

"We hadden een aantal takes van de laatste scène waarin we naar elkaar kijken, en het lag er iets te dik bovenop, maar was bijna een kus. Hugh en ik dachten: 'Waarom niet? We hebben meerdere takes, laten we het doen. Het kan cool zijn'. Maar we hebben het niet gedaan," begon Mikkelsen.

"Bryan hield ervan, maar hij zei: 'Het ligt er te dik bovenop jongens'. En daar had hij gelijk in. Daar zaten we denk ik aan vast. Veel Hannibal-fans hadden het wel gewild, het was zelfs onderwerp van homoerotische fanart. En met een goede reden, want ze waren op zoveel manieren verbonden. Maar we wilden nooit dat het iets fysieks zou worden, het was groter dan dat."
Bron: Bloody Disgusting

Lees meer over: Hannibal, Bryan Fuller, Mads Mikkelsen, Hugh Dancy

Informatie over de serie: Hannibal

Populair nieuws