BBC-hit 'Line of Duty' breekt 13 jaar oud record

Het zesde seizoen van Line of Duty duwt Doctor Who uit de geschiedenisboeken.

Bram de Groot, 27-04-2021 10:58

De series van de BBC zijn wereldwijd geliefd. De shows hebben eigenlijk altijd een hoog productieniveau en zitten ook verhaaltechnisch sterk in elkaar. Een recentere hit is het politiedrama Line of Duty.
De serie startte in maart aan het zesde seizoen dat bestaat uit zeven afleveringen. De kijkcijfers van de een na laatste aflevering noteerde een kijkersrecord. Tijdens de debuutuitzending keken er direct 10,9 miljoen Britten naar BBC One voor de successerie.

13 jaar oud record verbroken
En die score zorgt ervoor dat het kijkersrecord van een XMas-aflevering Doctor Who uit de boeken is. De afgelopen jaren waren er overigens meer kijkcijferhits. Zo noteerde Downton Abbey ooit 10,6 miljoen kijkers voor een afzonderlijke aflevering en Bodyguard kwam in 2018 tot 10,4 miljoen kijkers.


In Line of Duty, waarvan het eerste seizoen te zien is op Netflix, is DS Steve Arnott overgeplaatst naar een anti-corruptie-eenheid nadat hij weigerde betrokken te raken in een doofpotaffaire inzake een accidentele schietpartij.Bron: Deadline

Lees meer over: Line of Duty, BBC, Doctor Who, Downton Abbey, Bodyguard

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in