search
Fan van 'The Last Kingdom'? Dan hebben we slecht nieuws

Fan van 'The Last Kingdom'? Dan hebben we slecht nieuws

The Last Kingdom komt helaas na vijf seizoenen tot een einde op Netflix.

Jim Pedd
Het verhaal van Uhtred of Bebbanburg komt tot een einde. De serie The Last Kingdom krijgt nog een vijfde seizoen van Netflix en stopt er dan mee.

Voor een deel heeft Netflix daarmee goed nieuws voor fans, want er komt een nieuw seizoen. Maar het slechte nieuws moge duidelijk zijn. Met het vijfde seizoen valt het doek voor de populaire serie The Last Kingdom.

The Last Kingdom
Deadline bevestigde gisterochtend dat de productie van de nieuwe reeks begonnen is, maar ook dat de serie voorbij is. De dramaserie werd in eerste instantie gemaakt door de BBC, maar vond een grote schare volgers op Netflix.

Netflix nam de serie dan ook in 2018 helemaal over, drie jaar na de start ervan op de BBC. "Met zo'n loyale fanbase, zijn er blij dat kijkers een kans krijgen om Uhtred tijdens het volgende deel van zijn epische queeste te volgen, iets waarin niet iedereen zal overleven," aldus producent Nigel Marchant.

"Het was een grote eer en een prachtige reis om Uhtred gedurende vijf seizoenen te mogen spelen," aldus acteur Alexander Dreymon. Het seizoen krijgt tien afleveringen, en wordt gebaseerd op het negende en tiende boek van Bernard Cornwell. Daarna is het voorbij, en het is niet zeker of men inspiratie haalt uit de laatste drie boeken.Aanbevolen artikelen