'Batwoman'-actrice over het vervangen van Ruby Rose

Hoe is het om haar op te volgen nu Ruby Rose definitief niet meer terugkeert als Kate Kane?

Jim Pedd, 03-05-2021 10:11

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Aan het einde van het eerste seizoen was er een behoorlijk schokkende aankondiging voor fans van Batwoman. Actrice Ruby Rose besloot te stoppen als Kate Kane. Maar waar Javicia Leslie schittert als de nieuwe Batwoman, Ryan Wilder genaamd, keert Kate Kane toch terug.
Het personage wordt echter niet weer gespeeld door Rose, maar door Wallis Day. Zij neemt het stokje over en sprak met CBR over hoe het is om zo'n rol over te nemen.

Bijzonder werk
"Vorig jaar was het al de bedoeling dat ik terug zou keren op het moment dat Ruby [Rose] vertrok," aldus Day. "Maar na een paar weken vertelden ze mij dat ze een andere richting in zouden slaan. Showrunner Caroline [Dries] schreef mij vervolgens een brief en zei: 'Als we een andere richting in slaan en Kate toch terugbrengen, dan bellen we je'. Daar geloofde ik natuurlijk niets van."

"Om eerlijk te zijn, was ik echt ontdaan, omdat het voelde als de juiste zet. Je wordt nooit echt opgewonden omdat je als acteur went aan afwijzingen. Maar het vrat echt aan me. In januari belde Caroline vervolgens en dacht ik: 'Ja! Ik wil Kate nog steeds spelen! Laten we het doen!' En kijk, hier ben ik."

Ze neemt de rol nu dus over van Ruby Rose en keert terug op een nog onbekend moment in het tweede seizoen.
Bron: CBR

Lees meer over: Batwoman, Ruby Rose, Wallis Day, Javicia Leslie, the CW, Arrowverse, Caroline Dries

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix