'Doctor Who'-acteur beschuldigd van seksuele intimidatie door 20 vrouwen

Doctor Who-ster schuldig aan seksuele intimidatie?

Twintig vrouwen stellen dat Noel Clarke grensoverschrijdend gedrag vertoonde en dat wordt nu onderzocht.

Jim Pedd, 3 mei 2021 om 09:09

Doctor Who-acteur Noel Clarke wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en pesterijen. Twintig vrouwen stellen dat hij grensoverschrijdend gedrag vertoonde.
Clarke werd vooral bekend als Mickey Smith, de companion van zowel de negende als de tiende Doctor in de langlopende BBC-serie. Hij wist vervolgens net als heel wat andere acteurs die bijgedragen hebben aan de franchise behoorlijk bekend te worden. Hij kreeg zelfs een BAFTA voor een Outstanding British Contribution to Cinema.

Seksuele intimidatie
Onder meer The Guardian meldt dat Noel te maken heeft met de beschuldigingen. Opmerkelijk is dat de slachtoffers melding maakten bij de BAFTA, maar dat de academie weigerde de zaak te onderzoeken.

Om die reden stapten de actrices vervolgens naar de media.

Een van hen is Gina Powell, die stelt dat de acteur vaak seksueel getinte opmerkingen maakte tijdens samenwerkingen. Ook had ze verhalen gehoord van collega-actrices, die stelden dat Clarke hen in het geniep opnam terwijl ze naakt waren tijdens audities.

De acteur zelf ontkent alle aantijgingen, maar gezien het aantal actrices dat hem ervan beschuldigt en het bewijs dat The Guardian in handen heeft, lijkt het erop dat hij voorlopig onderwerp zal zijn van een onderzoek dat mogelijk verstrekkende gevolgen heeft voor zijn carrière.
Bron: The Guardian

Lees meer over: Doctor Who, Noel Clarke, Seksuele intimidatie

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws