Netflix-serie 'Jupiter's Legacy': De moeite van het kijken waard?

Netflix-serie 'Jupiter's Legacy': Top of flop?

We zetten de eerste recensies van Netflix-serie Jupiter's Legacy op een rij. Is 'ie de moeite van het kijken waard?

Jim Pedd, 7 mei 2021 20:26

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix heeft vandaag met Jupiter's Legacy zijn ambitieuze Millarworld gelanceerd. Opmerkelijk genoeg hield men een recensie-embargo in stand tot vanochtend, de lanceerdatum van de serie. Dat voorspelt vaak niet al te veel goeds en helaas lijkt dat te kloppen.
De serie draait om de kinderen van 's werelds eerste generatie superhelden. Zij moeten niet alleen omgaan met de demonen van hun ouders, maar ook zoeken naar hun eigen plek in de wereld.

ComicBook.com: "Jupiter's Legacy wordt beter naarmate de serie vordert, maar tegen de tijd dat je het echt begint te voelen, loopt de aftiteling van de laatste aflevering. Het verschilt genoeg van de mainstream superheldenfilms van Disney en Warner Bros., maar dat komt vooral omdat het qua toon drie richtingen te veel op getrokken wordt."

Empire Online: "Jupiter's Legacy is meer rechttoe, rechtaan dan The Umbrella Academy, maar mist de speelsheid en de bite van The Boys. Maar het is een prima poging tot deconstructie van superhelden, al neemt hij zich wel veel te serieus."

CNET: "Je kan Jupiter's Legacy geen verwijten maken voor de grootte of voor het opzetten van interessante kernpersonages. Het is gewoon jammer dat het zich zo langzaam ontvouwt. Het is vreemd om te zeggen dat een serie die zoveel doet, niet genoeg doet. Jupiter's Legacy heeft genoeg superkrachten om over complete gebouwen heen te springen, maar zou vooral hebben moeten onthouden dat het sneller kan bewegen dan een kogel."

The Hollywood Reporter: "Ik had ge hele tijd het gevoel dat ik belangrijke momenten van het plot gemist had, of ontwikkeling van bepaalde personages. Dus ik keek telkens weer of ik afleveringen overgeslagen had. Maar dat had ik niet. [...] Jupiter's Legacy zit zonder doelgroep en dat maakt dat er geen focus is."

IGN: "Jupiter's Legacy zit vol memorabele personages met indrukwekkende krachten en genoeg mysterieuze locaties om te verkennen. Hoewel veel van de meeslepende aspecten van deze serie die werken draaien om de oprichters van The Union in de jaren dertig - in plaats van de avonturen van hun kinderen in het heden - zullen we hopelijk genoeg over hen zien in de komende tijd. Het mysterie rond de verdwijning van Skyfox laat genoeg vragen open die ik in een tweede seizoen beantwoord zou willen zien."
Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Mark Millar, Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb

Populair nieuws