search
Disney-baas over de prijsverhoging van Disney+
Series / Streaming-diensten

Disney-baas over de prijsverhoging van Disney+

Disney+ werd duurder, wat heel wat mensen niet heel blij maakte. Daar reageert de baas van Disney nu op.

Bob Chapek, de CEO van Disney, reageert voor het eerst op de prijsverhoging van Disney+. Eerder dit jaar werd de streamingdienst een paar euro duurder, wat heel wat mensen boos wist te maken.

De CEO zegt in elk geval dat men er weinig van heeft gemerkt wat het aantal abonnees betreft. Mensen blijven bereid om te betalen voor een abonnement en het aantal abonnees blijft zelfs toenemen. De grens van de 100 miljoen betalende abonnees is het afgelopen kwartaal zelfs bereikt.

De prijsverhoging
"Natuurlijk waren dit onze eerste prijsverhogingen sinds we lanceerden en we zijn uiterst blij met de manier waarop de markt daarop gereageerd heeft, en hoe gereageerd wordt op Star als zesde merk", aldus Chapek.

"We hebben een verbetering gezien van onze output, en we lijken redelijk bestand tegen dit soort prijsverhogingen. Ik denk dat we ons goed voelen bij ons aanbod in vergelijking met de prijs die we over heel de wereld voor een abonnement op Disney+ vragen."

Momenteel zijn er maar liefst 103 miljoen abonnees. Een jaar geleden waren dat er nog 33 miljoen, dus dat aantal is bijzonder snel gegroeid.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen