'House of the Dragon': Werken de makers van 'Game of Thrones' mee?

De serie House of the Dragon is de opvolger van Game of Thrones, maar zijn David Benioff en D.B. Weiss betrokken?

Jim Pedd, 15-05-2021 17:14

House of the Dragon wordt de tweede live-action Game of Thrones-serie. De serie is een prequel. Maar zijn makers David Benioff en D.B. Weiss van Game of Thrones betrokken?
De twee wisten van de wereld Westeros van George R.R. Martin een succes te maken. Zo erg dat de serie een van de populairste series ooit werd. Maar helaas was de druk te groot en flopte het laatste seizoen van de serie behoorlijk. Nu komt er dus een prequelserie die draait om een burgeroorlog bij de familie Targaryen.

Betrokkenheid van de makers
Hoe het er nu voor staat, zijn Benioff en Weiss niet betrokken bij het maken van House of the Dragon. Het is wel mogelijk dat de twee uiteindelijk credits krijgen als uitvoerend producenten, maar ze zullen geen creatieve input in de serie hebben.

Die taak is voor Ryan Condal, die als co-showrunner samen met Miguel Sapochnik aan de serie meewerkt. De twee maken hem in samenwerking met bedenker George R.R. Martin.

Voor Benioff en Weiss geldt dat ze het volgende vertelden over de wereld van Martin: "Het is een geweldige wereld, enorm rijk. Ik weet zeker dat er andere series komen die zich afspelen in Westeros. Maar voor ons is dit het."

De twee maken nu voor Netflix drie series: The Three-Body Problem, The Chair en Metal Lord.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO, HBO Max, George RR Martin, David Benioff, DB Weiss

Populair nieuws

Laatste serienieuws

The Night King kort in 'Game of Thrones' te zien

The Night King kort in 'Game of Thrones' te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in