search
Komt Netflix met een aparte uitbreiding?
Series / Nieuws

Komt Netflix met een aparte uitbreiding?

Het gerucht gaat dat Netflix zich ook gaat bemoeien met de gamingmarkt.

The Information stelt dat Netflix mogelijk een stap richting de gamingmarkt maakt. Het bedrijf huurt mensen in die ervaring hebben in die markt.

De site brengt zijn bericht op basis van anonieme bronnen die betrokken zouden zijn bij deze uitbreiding. Netflix zou vooral zoeken naar mensen met veel ervaring op leidinggevende posities in de markt. Er zou specifiek ook al gesproken worden met "veteranen" uit de industrie.

Gaming voor Netflix
Wat Netflix precies van plan zou zijn is niet bekend. Mogelijk bundelt het bedrijf straks zijn games in een bundel zoals Apple Arcade. Zoiets zou ook wel mogelijk kunnen zijn, gezien de games die Netflix al maakt.

Zo kwam er een succesvolle Stranger Things-game op de markt. Verder werkt Netflix ook samen met gamingbedrijven aan talloze gameverfilmingen, waaronder The Witcher, maar ook Tomb Raider en Assassin's Creed.

Zelf laat Netflix in een statement weten dat het inzet op "meer directe manieren voor onze leden om op te gaan in de verhalen waar zij van houden. of het nou gaat om interactieve series als Bandersnatch en You v. Wild, of games gebaseerd op Stranger Things, La Casa de Papel en To All the Boys. Wij kijken ernaar uit om meer te doen met interactief entertainment."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen