'Game of Thrones' plande bizar genoeg nog een brute verkrachting

'Game of Thrones' plande een brute verkrachting

De serie Game of Thrones kreeg forse kritiek op een verkrachting en schrapte deze plannen daarom.

Jim Pedd, 25 mei 2021 om 10:10

Inmiddels is het twee jaar geleden dat Game of Thrones met een behoorlijk controversieel laatste seizoen tot een einde kwam. De serie zit eigenlijk vol controverses en had er bijna nog eentje kunnen maken.
Een van de grootste kritiekpunten van de serie bevond zich in het vijfde seizoen. Daarin wordt Sansa Stark verkracht door Ramsay Bolton op hun huwelijksnacht. Het leidde (terecht) tot kritiek, en tot wijzigingen in toekomstplannen.

Vreselijk lot
Actrice Hannah Waddingham speelde de rol van Septa Unella in Game of Thrones. Haar personage was behoorlijk grot, en was zelfs degene die Cersei Lannister aan het einde van het vijfde seizoen dwong om naakt door de stad te lopen, terwijl zij "shame" riep.

In de serie nam Cersei wraak door het personage in een van de kerkers van King's Landing op te sluiten en dood te martelen. Bijna trof haar nog een vreselijker lot, voor zover dat mogelijk is.

"Het was de bedoeling dat ze verkracht zou worden door The Mountain. Maar ik geloof dat ze zoveel klachten hadden gekregen over de verkrachting van Sansa, dat ze besloten dat niet door te zetten," aldus Waddingham.

"Ik geloof dat ze het veranderden toen ik in mijn vlucht naar Belfast zat. Want ineens kreeg ik nieuwe instructies waarin stond dat ik een wetsuit topje moest dragen. Ik dacht dat ze mij de verkeerde instructies gestuurd hadden, maar toen ik daar kwam en dat wetsuit topje aan deed, vroeg ik, 'Waarom?' en gaven zij aan: 'Oh, we gaan je nu waterboarden'."
Bron: Collider

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Hannah Waddingham, Verkrachting

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws