Amazon probeerde een eigen 'Game of Thrones' te maken: Zo mislukte het plan

Amazon probeerde eigen 'Game of Thrones' te maken

Jeff Bezos had bedacht hoe een blockbusterserie eruit moet komen te zien. Maar slaagden die plannen?

Jim Pedd, 23 mei 2021 om 15:52

In het nieuwe boek Amazon Unbound van schrijver Brad Stone leren we dat Amazon-oprichter en CEO Jeff Bezos van plan was om de volgende Game of Thrones te maken.
Bezos wilde dolgraag van Amazon Prime Video een megasucces maken en zocht daarom naar een manier om een serie enorm te laten slagen. Zo kwam hij met een formule waar elke nieuwe grote serie aan moest voldoen.

Dertien punten
"Bezos haalde het hele team van Amazon Studios naar Seattle en zei: 'Ik weet hoe jullie dit moeten doen'. Hij had een lijst van dertien dingen die volgens hem ten grondslag aan een grote franchise, film of eigendom liggen", begon schrijver Stone tegenover The Wrap.

"Denk aan een charismatische protagonist, een bedreigende antagonist, world-building, cliffhangers, een liefje en veel dat op het spel staan voor de maatschappij. Ik heb het hele lijstje in mijn boek staan. En het grappige is, de Amazon Studios-bazen moesten telkens als ze een nieuwe serie voorstelden, dat lijstje afvinken en uitleggen welke dingen de serie had en welke niet. Als ze iets niet hadden, moesten ze uitleggen waarom."

Heel populair was het plan niet, omdat "ze binnen de studio het gevoel hadden dat je creatieve verhalen niet kan reduceren tot een formule."




Bron: The Wrap

Lees meer over: Amazon, Jeff Bezos, Game of Thrones

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws