search
Actrice werd echt gemarteld tijdens 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Actrice werd echt gemarteld tijdens 'Game of Thrones'

Hannah Waddingham Septa Unella werd daadwerkelijk gemarteld tijdens de opnames.

In de succesvolle HBO-serie Game of Thrones gaat het er soms keihard aan toe. Nu blijkt dat het er ook tijdens de opnames voor de fantasyserie zeker niet altijd even zachtzinnig aan toe ging.

Actrice Hannah Waddingham, in GOT te zien als Septa Unella a.k.a. "The Shame Nun", sprak met Collider over haar ervaring tijdens de opnames en het blijkt dat ze tijdens de opnames daadwerkelijk werd gemarteld.

"Waterboarded" tijdens opnames Game of Thrones
De actrice geeft aan dat ze tijdens de opnames daadwerkelijk te maken kreeg met 'gesimuleerd verdrinken', een omstreden harde verhoortechniek waarbij de vastgebonden verhoorde een natte doek over het gezicht krijgt gelegd waarover telkens water wordt uitgegoten.

"Ik zat 10 uur vastgebonden aan een houten tafel met de grote banden. Het was zeker, los van een bevalling, de ergste dag van mijn leven," legde de Ted Lasso-ster uit. "Ik was buiten mezelf. Maar op die momenten denk je na. Rond je de opname af en ga je ermee door of ga je uit je bol en zeg je: 'Nee, dit is niet waar ik me voor heb aangemeld, bla, bla, bla?'"

"Het grappige was, nadat we klaar waren, dat mensen zoals Miguel Sapochnik, de regisseur, die langsliepen met een kopje thee en een broodje dingen zeiden van, 'Hallo lieverd, hoe gaat het?' En ik dacht: 'Niet echt. De crew zei net dat we hier echt aan het waterboarden doen.' En ik dacht: 'Ja, dat hoef je me niet te vertellen!'" rondde de actrice af.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen