Legendarische serie 'Friends' is terug: maar is het ook wat?

De eerste recensies van de reünie van Friends zijn binnen. Bevalt 't uurtje van de revival?

Jim Pedd, 27-05-2021 12:21

De eerste reacties op de Friends Reunion Special zijn binnen. En die prijzen dit als een van de meest nostalgische en amusante castreünies die gemaakt zijn.
HBO Max bracht de complete cast, alle zes de hoofdrolspelers, terug voor een eenmalige speciale aflevering van Friends. Het is geen aflevering die laat zien hoe de acteurs weer in de huid van hun personages kruipen, maar eentje waarin ze terugkijken op de geschiedenis van de serie en het nalatenschap ervan.

Is het wat?
Waar sommige mensen bang waren dat de reunion special overvol zou zitten met zijn 18 gaststerren, en dat de boel te gemaakt over zou komen, blijken die zorgen onterecht.

Hieronder een aantal van de eerste reacties:

Variety: "Friends: The Reunion probeert niet onthullend te zijn; althans niet over iets onprettigs. De special is er echt alleen om fans eraan te herinneren waarom ze zo van de serie houden."

Rolling Stone: "Elk deel van de serie dat niet bestaat uit hoe zij met z'n zessen praten, worstelt met het rechtvaardigen van zijn bestaan."

IndieWire: "Om te zien hoe de kerncast, 17 jaar ouder en op de sets zonder 'in character' te zijn, is een beetje bizar. Maar wat deze reünie zo bizar maakt (zo erg dat ik na twintig minuten even moest pauzeren), is hoe wanhopig deze voelt."

The Hollywood Reporter: "Heel wat mensen zullen van de '10.000 spoons'-tactiek kunnen genieten en het voelde ook heel amusant, maar soms voelde het een beetje zinloos."

USA Today: "Zoals de chemie tussen de castleden hielp om je de slechte grappen en slechtere laatste seizoenen van de serie te doen vergeten, maakt hun chemie als echte vrienden, het makkelijk om deze reünie te verkopen."
Lees meer over: Friends, Reunion, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Populair nieuws