search

Ons nieuws van donderdag 27 mei 2021

Netflix krijgt er stevige concurrentie bij: HBO Max gaat internationaal!
Series / Nieuws

Netflix krijgt er stevige concurrentie bij: HBO Max gaat internationaal!

Streamingdienst HBO Max wordt eindelijk uitgerold naar andere landen. Nu nog naar ons!

Netflix lijkt er zomaar een grote concurrentie bij te krijgen. WarnerMedia laat namelijk weten dat het begint met de wereldwijde uitrol van HBO Max. Daarmee begint men in Latijns-Amerika en in de Cariben.

De Amerikaanse streamingdienst is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar omdat onder meer Game of Thrones, Chernobyl, The Big Bang Theory en Friends. Bovendien komen er tal van Originals op en grote filmreleases van Warner Bros. en al haar dochterondernemingen.

Grote concurrent
De dienst wordt straks beschikbaar gemaakt op in 39 landen in Latijns-Amerika en de Cariben. Dat zal op 29 juni het geval zijn, waarmee de dienst onder meer lanceert in Mexico, Argentinie en Brazilie.

"Onze lancering in Latijns-Amerika en de Cariben is onze eerste stap in onze wereldwijde uitrol van HBO Max," laat hoofd van HBO Max International Johannes Larcher weten. "We kijken ernaar uit om fans van al deze regio's te laten genieten van HBO Max en zijn buitengewone verzameling aan content."

De streamingdienst biedt niet alleen iconische klassieke films, maar ook herkenbare en grote titels. Denk maar aan DC Universe, maar ook heel wat eigen content.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Christopher McDonald krijgt grote rol in 'Secret Invasion' van Marvel
Series / Nieuws

Christopher McDonald krijgt grote rol in 'Secret Invasion' van Marvel

De acteur uit onder meer Happy Gilmore naast Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn.

Eén van de Disney+/Marvel-series die binnenkort in productie moet gaan is Secret Invasion, een serie die vermoedelijk invulling gaat geven aan gebeurtenissen in Captain Marvel (2019) en aan wat we zagen in een van de after credit scènes in Spider-Man: Far From Home (2019).

De serie zal namelijk vooral de gezichten van Samuel L. Jackson (Spider-Man: Far From Home, Avengers: Endgame) als Nick Fury en Ben Mendelsohn (Bloodline, Captain Marvel) als de Skrull Talos laten zien. Maar nu is er ook acteur onthuld die een grote rol in Secret Invasion zal krijgen.

Christopher McDonald in Secret Invasion
Happy Gilmore en Hacks-acteur Christopher McDonald meldt zich namelijk voor het Marvel Cinematic Universe en zal op Disney+ "een nieuw bedacht personage" gaan spelen meldt Deadline. Het personage zou ook moeten gaan opduiken in andere series en films in het MCU.

Er werden recent al flink wat namen aangekondigd voor Secret Invasion met Olivia Colman, Emilia Clarke, Kingsley Ben-Adir en Killian Scott. De showrunner is Kyle Bradstreet (Mr. Robot).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste tease voor 'Cobra Kai' seizoen 4!
Series / Foto's

Eerste tease voor 'Cobra Kai' seizoen 4!

De serie die tegenwoordig van Netflix is, gaat binnenkort verder met zijn vierde seizoen.

Vorige maand hoorden we dat de opnames van het vierde seizoen van Cobra Kai officieel rond zijn. Hoewel we nog niet weten wanneer de vierde reeks te zien zal zijn, begint de promotie al langzaam op gang te komen.

Netflix heeft vandaag namelijk het logo vrijgegeven voor het vierde seizoen. We zien groot de titel staan, met op de achtergrond een Romeinse IV.

Eind dit jaar
Van Netflix co-CEO en Chief Content Officer Ted Sarandos weten we dat Cobra Kai eind dit jaar nog verder gaat met zijn nieuwe seizoen. Naar het schijnt zal dat tegen het einde van het jaar het geval zijn.Van co-bedenker Jon Hurwitz weten we dat dit nieuwe seizoen het over een andere boeg gooit. "Je hebt Johnny en Daniel nu een aantal seizoenen interactie zien hebben, evenals in een film heel, heel lang geleden. En je hebt gezien dat ze misschien wel met elkaar overweg kunnen, maar je hebt ook gezien dat ze kunnen vechten."

Op die lijn gaat dit seizoen voortborduren. De eerste drie seizoenen van Cobra Kai zijn nu te streamen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood gevonden voor Netflix-serie 'The Sandman'
Series / Nieuws

Dood gevonden voor Netflix-serie 'The Sandman'

Weer wat nieuwe namen voor de comicserie van streamingdienst Netflix.

Netflix werkt al even aan een serie over de DC-strip The Sandman. Er werden een tijdje terug al wat castleden onthuld en nu is bekend geworden dat de streamingdienst onder meer de actrices heeft gevonden die de personages Death en Johanna Constantine moeten gaan spelen.

Via het Twitter-account van DC komen we achter de complete cast van The Sandman. Er zijn twaalf (reeds bekende) namen vrijgegeven. Ook wordt duidelijk wie ze spelen. Twee belangrijke nieuwe namen zijn Kirby Howell-Baptiste (The Good Place, Cruella) als Death en Jenna Coleman als Lady Johanna Constantine, een verre voorouder van John Constantine.

Complete cast voor The Sandman
Andere namen zijn Mason Alexander Park en Donna Preston als de tweeling Desire en Despair, Joely Richardson als Ethel Cripps, David Thewlis als John Dee / Dr. Destiny, Kyo Ra als Rose Walker, Stephen Fry als Gilbert / Fiddler's Green, Razane Jammal als Lyta Hall en Patton Oswalt (stem) als Matthew the Raven.

Eerder waren de namen Tom Sturridge als Dream, Gwendoline Christie als Lucifer, Boyd Holbrook als The Corinthian, Vivienne Acheampong als Lucienne, Charles Dance als Roderick Burgess en Asim Chaudhry en Sanjeeve Bhaskar als respectievelijk Abel en Cain.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki': posters voor de 4 belangrijkste TVA-ers
Series / Posters

Marvel-serie 'Loki': posters voor de 4 belangrijkste TVA-ers

Dit zijn Mobius, Hunter B-15, Judge Renslayeren en uiteraard Loki.

In de Disney+-serie Loki gaat de Marvel-organisatie Time Variance Authority (TVA) een belangrijke rol spelen. En nu staan de belangrijkste leden van de TVA centraal op vier personageposters.

Hieronder zie je die posters en daarop zie je Mobius (Owen Wilson), Hunter B-15 (Wunmi Mosaku), Judge Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) en uiteraard Loki (Tom Hiddleston) zelf. De laatste wordt na heel wat tijdslijn-veranderingen gedwongen om samen te werken met de TVA.

Time Variance Authority (TVA)
De Time Variance Authority (TVA) monitort de tijdslijnen in het Marvel Cinematic Universe en de organisatie debuteerde voor het eerst in de comic Thor vol. 1 #372 uit 1986.

In het comics claimt de TVA de verantwoordelijkheid voor het bewaken van het multiversum en kan tijdlijnen aanpassen als ze te gevaarlijk worden geacht om te bestaan. Ze ondernemen ook actie om te voorkomen dat andere wezens het verleden of de toekomst veranderen.

De aftrap van Loki is op 9 juni en er verschijnen zes afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher: Blood Origin' krijgt een onverwachte schurk
Series / Nieuws

'The Witcher: Blood Origin' krijgt een onverwachte schurk

De serie The Witcher: Blood Origin krijgt hoe het er nu naar uitziet een onverwachte slechterik.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de pre-productie zo'n beetje begonnen is, beginnen details uit te lekken rond Netflix-serie The Witcher: Blood Origin. Zo blijkt nu dat de serie een rol heeft voor Eredin Breacc Glas als de slechterik.

De immer betrouwbare fansite Redanian Intelligence weet te melden dat het personage in Blood Origin gespeeld zal worden door Jacob Collins-Levy. Dat is opmerkelijk, omdat het personage ook te zien is in het tweede seizoen van The Witcher, waarin Sam Hazeldine de rol speelt.

Grote rol
Eredin heeft volgens Redanian Intelligence een grote rol in The Witcher: Blood Origin, die stukken groter is dan zijn rol in het tweede seizoen van The Witcher.

Het is niet duidelijk waarom Netflix ervoor kiest de acteurs te veranderen, maar wellicht krijgen we daar snel antwoorden op. De serie is aanwezig tijdens de Geeked Week van Netflix, waarbij men onthullingen gaat doen over diverse films en series.

In de game The Witcher 3: Wild Hunt is Eredin de koning van de Wild Hunt en de grote slechterik van de game. Hij is een van de leiders van de Red Riders, generaal gemaakt door koning Auberon Muircetach van de Aen Elle. Maar hij doodde die koning uiteindelijk om diens plaats over te nemen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter' krijgt een nieuwe naam en baan
Series / Video/clip/featurette

'Dexter' krijgt een nieuwe naam en baan

De serie Dexter gaat het helemaal anders doen met zijn negende seizoen.

Dexter Morgan (Michael C. Hall) is dood. Omdat de moordenaar zijn eigen dood in scène zette in de finale van Dexter, moet hij nu wel een nieuwe identiteit hebben voor het negende seizoen van de serie.

Dat negende seizoen zal later dit jaar van start gaan op televisiezender Showtime. En nu leren we dat Dexter een nieuwe naam heeft. Dat wordt door Showtime onthuld in een nieuwe teaser.

Jim Lindsay
Je kan ervan uit gaan dat Dexter Morgan een nieuwe naam krijgt. Die is namelijk onthuld. Hij blijkt Jim Lindsay te heten. En waar hij ooit specialist was in het analyseren van bloedspetters, is hij nu een verkoopmedewerker in Fred's Fish & Game.Showtime onthulde eerder dat het negende seizoen van Dexter later dit jaar van start zal gaan. De opnames vinden al enige maanden plaats, dus gek is het niet.

Dexter krijgt nog eens tien afleveringen om de serie tot een passend einde te brengen. Althans, het negende seizoen moet goedmaken wat fout ging in de oorspronkelijke finale van de serie. Mogelijk komen daarna nog meer afleveringen uit.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' brengt gecanceld DC-personage terug
Series / Nieuws

'The Flash' brengt gecanceld DC-personage terug

Black Lightning is klaar, maar Cress Williams keert vermoedelijk terug als de held.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Black Lightning is voorbij. Afgelopen maandag bracht men het verhaal van Jefferson Pierce (gespeeld door Cress Williams) tot een einde. Hij wist er in de finale in te slagen de terreur van Tobias Whale te stoppen.

Hoewel de televisieserie na vier seizoenen voorbij is, lijkt het erop dat Cress Williams niet klaar is als Pierce. Hij vertelde aan Entertainment Weekly dat een terugkeer mogelijk is.

Terug als Black Lightning
Het verhaal van Jefferson is zo'n beetje voorbij. Hij heeft de dood van zijn vader kunnen wreken, ging naar huis naar zijn familie en stopte als beschermheer van Freeland. Zijn dochters Anissa en Jennifer nemen het van hem over. Maar toch lijkt het erop dat hij terug kan keren.

Die terugkeer zou zomaar in The Flash kunnen plaatsvinden. "Oorspronkelijk hoorde je mij in de finale volledig met pensioen gaan. Maar hoewel het niet zeker is, vroegen ze bij The Flash of ik wat werk met hen zou willen doen. En dat deden ze enige maanden voordat we de finale opnamen," begon Williams.

"Dus daar hebben we rekening mee gehouden. We laten de deur op een kier en daarom zei ik min of meer: 'ik ben klaar in Freeland en draag dat over aan mijn dochter'. Als ik ergens anders weer te zien ben, druist dat daar niet tegenin."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse krijgt een vrij bizarre spin-off
Series / Nieuws

Het Arrowverse krijgt een vrij bizarre spin-off

De serie Legends of Tomorrow krijgt een geanimeerde kerstspecial die draait om Beebo.

Het Arrowverse is een serie-universum dat regelmatig gedurfde dingen weet te doen. Maar zo gek als dit nieuwe project hebben we het zelden gezien in het Arrowverse (dat tegenwoordig trouwens officieel het The CWVerse heet).

De televisiezender heeft aangekondigd dat er een special komt over het Legends of Tomorrow-personage Beebo. De geliefde plushie is een van de favoriete personages van kijkers van de serie en keert nu dus terug.

De kerst redden
Volgens The CW zal de special Beebo Saves Christmas gaan heten. Hierin zullen we zien hoe "ieders favoriete knuffelige speeltje dat een knuffelige god geworden is" weer een held worden. Hij moet de kerst namelijk redden.

"Als Sprinkles, een met efficiëntie geobsedeerde elf besluit dat het beter is om kerst te vieren zonder de Kerstman, reizen Beebo en zijn vrienden naar de Noordpool om uit te vogelen wat de kerst nou echt zijn betekenis geeft."

De aflevering krijgt een voice-over van Victor Garber, de acteur die we voor het laatst in 2017 in Crisis on Earth-X te zien kregen. Het titelpersonage wordt ingesproken door Ben Diskin.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische serie 'Friends' is terug: maar is het ook wat?
Series / Featured

Legendarische serie 'Friends' is terug: maar is het ook wat?

De eerste recensies van de reünie van Friends zijn binnen. Bevalt \'t uurtje van de revival?

De eerste reacties op de Friends Reunion Special zijn binnen. En die prijzen dit als een van de meest nostalgische en amusante castreünies die gemaakt zijn.

HBO Max bracht de complete cast, alle zes de hoofdrolspelers, terug voor een eenmalige speciale aflevering van Friends. Het is geen aflevering die laat zien hoe de acteurs weer in de huid van hun personages kruipen, maar eentje waarin ze terugkijken op de geschiedenis van de serie en het nalatenschap ervan.

Is het wat?
Waar sommige mensen bang waren dat de reunion special overvol zou zitten met zijn 18 gaststerren, en dat de boel te gemaakt over zou komen, blijken die zorgen onterecht.

Hieronder een aantal van de eerste reacties:

Variety: "Friends: The Reunion probeert niet onthullend te zijn; althans niet over iets onprettigs. De special is er echt alleen om fans eraan te herinneren waarom ze zo van de serie houden."

Rolling Stone: "Elk deel van de serie dat niet bestaat uit hoe zij met z'n zessen praten, worstelt met het rechtvaardigen van zijn bestaan."

IndieWire: "Om te zien hoe de kerncast, 17 jaar ouder en op de sets zonder 'in character' te zijn, is een beetje bizar. Maar wat deze reünie zo bizar maakt (zo erg dat ik na twintig minuten even moest pauzeren), is hoe wanhopig deze voelt."

The Hollywood Reporter: "Heel wat mensen zullen van de '10.000 spoons'-tactiek kunnen genieten en het voelde ook heel amusant, maar soms voelde het een beetje zinloos."

USA Today: "Zoals de chemie tussen de castleden hielp om je de slechte grappen en slechtere laatste seizoenen van de serie te doen vergeten, maakt hun chemie als echte vrienden, het makkelijk om deze reünie te verkopen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dwayne Johnson tekent mogelijk voor grote Netflix-serie
Series / Nieuws

Dwayne Johnson tekent mogelijk voor grote Netflix-serie

Acteur Dwayne Johnson is mogelijk te zien in een serie van Netflix. Die gesprekken worden nu gevoerd.

Acteur Dwayne Johnson is in gesprek met Netflix om mogelijk een rol te gaan spelen in een serie van de streamingdienst. Daarmee ziet het ernaar uit dat Netflix een van de best betaalde acteurs ter wereld zou kunnen werven.

Netflix en Johnson werken natuurlijk al samen. Samen maakten ze namelijk de film Red Notice, waarin Johnson een van de hoofdrollen speelt. Ook heeft hij getekend voor een verfilming van de comic Ball & Chain waarin Emily Blunt de hoofdrol speelt.

Nieuwe serie?
Dwayne Johnson is een uiterst populaire acteur. Zo speelde hij al vijf seizoenen lang in een HBO-serie getiteld Ballers en heeft hij een serie in de maak die specifiek kijkt naar zijn eigen jeugd: Young Rock.

Volgens Giant Freakin Robot wordt er nu druk gesproken tussen Netflix en Dwayne Johnson om een nieuwe serie te maken. Om wat voor project het zou moeten gaan is niet helemaal zeker. Mochten ze eruit komen, kan het zijn dat het nog even duurt voordat de serie er is.

Dwayne Johnson is op dit moment namelijk druk met de opnames van Black Adam, zijn eerste film in het DC-universum van Warner Bros.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Netflix-serie 'Sweet Tooth': serie blijkt een enorme hit
Series / Featured

Eerste recensies Netflix-serie 'Sweet Tooth': serie blijkt een enorme hit

Is Netflix-serie Sweet Tooth een succes? Daar lijkt het wel op gezien de recensies.

De eerste recensies van Netflix-serie Sweet Tooth zijn binnen. Op RottenTomatoes heeft de serie op moment van schrijven een score van 100%, waarmee deze dus uiterst goed ontvangen is.

Sweet Tooth speelt zich in de nabije toekomst af. De hele wereld is compleet verwoest en als gevolg van een mysterieuze gebeurtenis worden hybriden geboren: baby's die deels mens en deels dier zijn. Mensen zijn bang voor die kinderen en jagen op hen. Een decennium na het einde van de wereld raakt het jongetje Gus (half mens, half hert) bevriend met Jepperd, een loner. Samen reizen ze door Amerika, op zoek naar antwoorden over de oorsprong van Gus, maar ook over het verleden van Jepperd.

De reacties
We doen een greep uit de vele recensies die al verschenen zijn.

The Playlist: "Sweet Tooth is een genot om te zien, zit vol liefde, hoop, schoonheid en traktaties."

ComicBookMovie: "Sweet Tooth is een genot. Een familievriendelijke comic-serie die de weg plaveit voor toekomstige verhalen, op een manier waardoor wij er enorm naar uit kijken om terug te keren naar deze vreemde en charmante wereld."

JoBlo: "Sweet Tooth is een mooi afgerond episch avontuur dat het potentieel heeft een langlopend succes te worden voor Netflix, dat het publiek nog vele seizoenen kan vermaken."

Empire Magazine: "Passend schakelend tussen zoet en bitter, is Sweet Tooth een mooi kinderfabel voor volwassenen."

Radio Times: "De chemie tussen Convery en Anozie zorgt ervoor dat het verhaal blijft lopen. Het centrale partnerschap tussen die twee is het voornaamste verkooppunt voor deze serie, die een gevoel van bitterheid en sentiment met zich meebrengt, in combinatie met het zo nu en dan duistere onderwerp."

ComicBook: "Eerlijk gezegd gaat Sweet Tooth op precies het goede moment in première. Hoewel sommigen misschien met hun ogen zullen rollen bij een verhaal dat begin met een pandemie en een dreigend virus, kunnen we ons allemaal op de een of andere manier relateren aan het materiaal. Het blijft je bij."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Politieserie 'Bulletproof' krijgt dan toch geen vierde seizoen meer
Series / Nieuws

Politieserie 'Bulletproof' krijgt dan toch geen vierde seizoen meer

Eerder dit jaar werd er nog een vierde seizoen besteld van 'Bulletproof', maar Sky heeft zich blijkbaar bedacht...

Geoffrey Ketels
Slecht nieuws voor fans van de Britse politieserie Bulletproof. Sky heeft namelijk bekend gemaakt dat ze het vierde seizoen heeft geannuleerd.

Aan het begin van dit jaar kondigde Sky nog aan dat Bulletproof met zekerheid nog een vierde (en mogelijks laatste) seizoen zou krijgen. Nu is echter bekend gemaakt dat dit extra seizoen toch niet meer zal verschijnen.

Seksueel wangedrag
In eerste instantie lijkt bovenstaande misschien een beetje een vreemde keuze van Sky, maar er zou wel degelijk een zeer goede reden bestaan voor de ommezwaai.

Amerikaanse media hebben immers aangegeven dat er sprake zou zijn van meerdere beschuldigingen aan het adres van Clarke voor seksueel wangedrag. De beschuldigingen zouden pas vorige maand naar buiten zijn gekomen, dus nadat Sky reeds bekend had gemaakt dat er nog een vierde seizoen zou gaan verschijnen.

Voor alle duidelijkheid, Clarke zelf blijft de beschuldigingen staalhard ontkennen. Toch heeft Sky er voor gekozen om de pre-productie voor het vierde seizoen stop te zetten. Daardoor verschijnt er geen vervolg meer en komt het verhaal van de reeks ten einde met het derde seizoen. Natuurlijk is dit een grote teleurstelling voor de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Charmed' seizoen 3 onderweg naar Videoland
Series / Nieuws

'Charmed' seizoen 3 onderweg naar Videoland

Het derde seizoen van de serie 'Charmed' verschijnt volgende maand op Videoland...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ben jij één van de vele fans van de serie Charmed? Dan is er goed nieuws voor jou! Het derde seizoen van de reeks is namelijk onderweg naar Videoland!

De serie Charmed ging in première in het jaar 2018 bij The CW. Vanaf dat moment verschenen er drie seizoenen. Voor het derde en meest recente seizoen geldt dat ze aan het begin van dit jaar van start is gegaan. Dit seizoen bestaat uit in totaal 18 afleveringen.

Voor mensen die een abonnement hebben op Videoland is er nu extra goed nieuws. Zij kunnen namelijk binnenkort het derde seizoen bij hun favoriete streamingdienst bekijken!

17 juni
Het derde seizoen van de serie Charmed is te bekijken bij Videoland vanaf 17 juni. Let wel, het gaat hierbij vooralsnog alleen maar om de eerste tien afleveringen. Vanaf dat moment zal er elke week een extra aflevering volgen.

De serie vertelt het verhaal van drie zussen die over een speciale band beschikken. Net als hun moeder blijken ze namelijk over magische krachten te beschikken. Het is hun taak om de mensheid te beschermen tegen de demonen die zich onder ons bevinden.

In ieder geval, wil jij graag het derde seizoen van de serie Charmed bekijken? Dan is dat dus mogelijk vanaf 17 juni bij Videoland!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW-baas: 'Powerpuff' was gewoon een grote misser
Series / Nieuws

The CW-baas: 'Powerpuff' was gewoon een grote misser

Powerpuff wordt een live-action verfilming van de bekende cartoon, maar worstelt nog even.

The CW besloot deze week om Powerpuff anders vorm te geven. De live-action serie gebaseerd op Cartoon Network-serie The Powerpuff Girls moest "herontwikkeld" worden.

Concreet betekent dit dat schrijfster Diablo Cody aan de slag moet met een nieuwe versie van het script. Deze week lekten ook wat details van het afgevoerde scenario uit, waaruit onder meer bleek dat de volwassen Powerpuff-girls er een zeer actief seksleven op nahielden, wat vrij plat neergelegd werd.

Gewoon een misser
The CW-baas en CEO Mark Pedowitz vertelde tijdens een interview dat hij nog altijd vertrouwen heeft in de Powerpuff-serie. Maar: hij vindt het wel belangrijk dat "het echt goed is, voordat we het uitsturen".

"De reden waarom je een pilot doet, is omdat iets soms een misser is en dit was echt een misser. We geloven heel erg in de mogelijkheden, we geloven in de cast en in Diablo [Cody] en Heather [Regnier], de schrijfsters. En we geloven in de leiding van Greg Berlanti en Warner [Bros. TV] studios."

[i]"In dit geval werkte de pilot niet. Maar omdat we het gevoel hebben dat de pilot genoeg kansen bood, willen we het nog een kans geven. Daarom zijn we niet verder gegaan met wat we hebben. Het voelde ook iets te campy en niet zo realistisch als mogelijk was. Maar goed, je leert dingen tijdens het testen en in dit geval zetten we daarom een stapje terug en gaan we terug naar de tekentafel.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verklapt de Disney-baas hier per ongeluk de komst van nog een 'Star Wars'-serie?
Series / Nieuws

Verklapt de Disney-baas hier per ongeluk de komst van nog een 'Star Wars'-serie?

Mogelijk heeft de CEO van Disney zich versproken en krijgen we een serie rond Han Solo.

Bob Chapek is sinds een kleine drie maanden de CEO van een van de grootste bedrijven van de wereld: Disney. Gek is het niet dat hij het dus immens druk heeft en alles in de gaten moet houden, van de pretparken tot de films en cruises.

Heel gek is het ook niet dat Chapek soms wat onder druk zal staan. Tijdens een interview over de toekomst van Disney+ onthulde hij mogelijk per ongeluk een nieuwe Star Wars-serie die nog niet aangekondigd was.

Han Solo-serie?
"Uiteindelijk draait het bij entertainment allemaal om content," begon Chapek. "Ik geloof dat we eind dit jaar zes Marvel-titels online zetten, van Black Widow tot Shang-Chi, Loki, Hawkeye, Ms. Marvel tot What If...? Er komen zoveel geweldige series naar Disney+. We krijgen Han Solo, of ik bedoel Boba Fett van Star Wars. Boba Fett van Star Wars, en we hebben Monsters at Work van Pixar."

Hoewel het natuurlijk gewoon een vergissing kan zijn, zou het ook een verspreking kunnen zijn die verklapt wat de toekomst ons brengen zal.

Sinds de film Solo: A Star Wars Story flopte aan de wereldwijde box office, hopen fans al dat Disney en Lucasfilm het verhaal op de een of andere manier voortzetten. Een serie op Disney+ zou zomaar een optie kunnen zijn, dus wie weet.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorm populaire 'New Amsterdam' krijgt zorgelijke finale
Series / Nieuws

Enorm populaire 'New Amsterdam' krijgt zorgelijke finale

De finale van het nieuwe seizoen van New Amsterdam zal je versteld doen staan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende finale van New Amsterdam seizoen drie wordt nog schokkend. Volgens showrunner David Schulner moeten kijkers zich alvast schrap zetten voor een behoorlijk aparte nieuwe aflevering.

Schulner sprak met TVLine en blikte vooruit op de aankomende finale van het derde seizoen. "Het wordt een totaal andere New Amsterdam-aflevering. Hij ziet er anders uit dan wat we tot nu toe ooit gedaan hebben. En bovendien speelt hij zich een beetje in de toekomst af.

Niet eens in New Amsterdam
Interessant is de opmerking van Schulner dat de serie "een beetje een tijdsprong" maakt en dat delen van de seizoensfinale zich "niet eens in New Amsterdam" afspelen.

Bovendien eert de finale de traditie van seizoensfinales: met een cliffhanger. "Het eerste seizoen eindigde met de ambulancecrash. Het tweede seizoen werd ingekort vanwege COVID, dus we hadden niet eens een cliffhanger. Met het derde seizoen gaan we ervoor, houden we ons zeker niet in. Ik denk dat er vijf cliffhangers zijn dit jaar."

Gelukkig worden die sowieso opgelost, want New Amsterdam krijgt een vierde en vijfde seizoen. De seizoensfinale is op 8 juni te zien. Deze herfst gaat de serie weer voor met zijn vierde reeks.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 spannende series die nu gewoon Netflix staan
Series / Featured

3 spannende series die nu gewoon Netflix staan

Deze series doen het ontzettend goed op de grootste streamingdienst.

Hieronder tips voor drie spannende series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

The Serpent | Bing nu! | 1 seizoen

Charles Sobhraj, van Vietnamese en Indiase afkomst, doet zich voor als juwelier Alain Gautier en drogeert en berooft voornamelijk rugzaktoeristen die de hippie trail volgen. Zijn Canadese vriendin Marie-Andrée (alias Monique) en zijn Indiase vriend Ajay worden ook bij de misdaden betrokken.The Spy | Bing nu! | Miniserie

In de jaren 60 gaat de Israëlische geheim agent Eli Cohen undercover in Syrië op een gevaarlijke, jarenlange missie om te spioneren voor de Mossad. Onder meer met Sacha Baron Cohen, Noah Emmerich en Hadar Ratzon Rotem.Borgen | Bing nu! | 3 seizoenen

Brigitte Nyborg wordt na een reeks schokkende gebeurtenissen de eerste vrouwelijke premier van Denemarken in dit baanbrekende drama. In deze Scandinavische topper zijn er rollen voor onder meer Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk, Emil Poulsen, Freja Riemann en Søren Malling.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoopvol nieuws voor 'Game of Thrones'-liefhebbers
Series / Nieuws

Hoopvol nieuws voor 'Game of Thrones'-liefhebbers

De Game of Thrones prequelserie 10.000 Ships maakt een grote stap vooruit.

Volgend jaar zal op HBO (Max) het eerste seizoen van de Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon verschijnen. Maar daar laat de tv-zender het niet bij zitten. Er moeten namelijk nog veel meer series in de franchise verschijnen.

Eén van de prequelseries die in ontwikkeling is heeft de (werk)titel 10.000 Ships en focust zich op Prinses Nymeria die met de Rhoynar naar Dorne reist en met Lord Mors Martell trouwt.

10.000 Ships vindt een schrijver
Het lijkt erop dat HBO vertrouwen heeft in dit project aangezien er nu een schrijver op de show is gezet. Het is Amanda Segel (Person of Interest, The Good Wife) die zich komende periode mag verdiepen in de eerste aanzet voor 10.000 Ships.

Er zijn overigens nog veel meer Game of Thrones-projecten in ontwikkeling en deze dragen de (werk)titels 9 Voyages, Sea Snake en Flea Bottom. Ook wordt er gewerkt aan een verfilming van het boek Tales of Dunk and Egg van George R.R. Martin en er zou een GOT-animatieserie moeten verschijnen.

House of the Dragon wordt op dit moment opgenomen en heeft rollen voor onder meer Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Eve Best, Sonoya Mizuno en Fabien Frankel.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.