Waarom kwam 'The Walking Dead' zo abrupt tot een einde?

Waarom The Walking Dead zo abrupt stopte

The Walking Dead kwam vrij onverwacht tot een einde in 2019. Waarom eigenlijk?

Jim Pedd, 31 mei 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De The Walking Dead-comics kwamen in 2019 ineens tot een einde. Dat gebeurde met de release van nummer 193. Lezers vonden het een grote verrassing en het verdeelde hen: was dit wel gepast?
Maker Robert Kirkman, de enige die de verhalen voor The Walking Dead schreef, vertelde dat hij graag wilde voorkomen dat mensen zich al te veel op het einde zouden verheugen en dat men te veel zou speculeren. Dat legde hij ook uit in een brief van de serie, waarin hij ook schreef dat de dood van een verrassend personage een van de standaardzaken van de comics waren geworden en dat hij het dus niet goed vond om fans zich te laten voorbereiden op het einde.

Einde The Walking Dead
"Je zou het 'de grootste trollactie ooit' kunnen noemen en dat zou niet onterecht zijn. En ergens vind ik dat ook mooi. Maar persoonlijk vind ik dit het mooiste dat je kan doen voor de fans, omdat het einde van alles omringd wordt door een jaar van bullshit. Een jaar vol 'hoe gaan ze het doen? Wat gaan ze doen? Ik vind dat het zus of zo moet eindigen'. Mensen speculeren enorm, vertellen wat ze verwachten en dat verpest volgens mij de uiteindelijke conclusie," legde Kirkman uit.

"Als je weet dat het einde nabij is, en een groot personage drie nummers voor het einde overlijdt, denk je: 'wat zou het? Dit komt tot een einde, dus natuurlijk gaat dit personage dood'. Je wil dat mensen niet weten dat ze de laatste nummers lezen."

En dus was zelfs het einde van de hele serie een verrassing voor iedereen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, Robert Kirkman, AMC, Netflix

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws