search
'The Walking Dead' breekt met stereotypes
Series / Nieuws

'The Walking Dead' breekt met stereotypes

Dat de serie een relatie heeft voor Michonne en Rick Grimes is volgens Danai Gurira uniek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead-actrice Danai Gurira vertelt tijdens een interview over het breken met stereotypes. Volgens haar speelde de relatie die haar personage, Michonne, heeft met Rick Grimes, daar een belangrijke rol in.

Gurira speelde de katana-gebruikende heldin in acht seizoenen van de zombieserie. Pas in het tiende seizoen vertrok de hoofdrolspeelster. Tijdens haar acht jaar, kreeg ze een relatie met Rick Grimes en uiteindelijk vertrok Gurira's personage op zoek naar Rick in het midden van het tiende seizoen.

Stereotypen breken
"Ik was nog nooit een personage tegengekomen waarvan ik dacht, 'Nou dit verbreekt een stereotype waar ik nooit van gedacht had'," zegt Gurira. "Ik zei vaak tegen Robert Kirkman: 'Ik zou willen dat ik haar bedacht had! Hoe bedacht je haar?' Want het idee van een zwarte vrouw met dreadlocks en een katana was echt geniaal."

De manier waarop Michonne werd opgebouwd was volgens haar heel bijzonder. "Ik mocht zoveel met haar doen, waarvan ik weet dat het niet normaal is voor een zwarte vrouw in een televisie of in een film. Dat komt gewoon niet vaak voor."

Dat haar personage en dat van Andrew Lincoln een stelletje werden in de serie was ook bijzonder. "Het was ook weer het verbreken van een stereotype. De knappe witte hoofdrolspeler en mijn personage samen. Het was natuurlijk duidelijk dat onze personages een connectie en chemie hadden. Dus dat zei ik tegen de lui die wel wilden luisteren. Zo verbreek je stereotypes."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen