'WandaVision': Waarom zendt Wanda haar leven uit?

'WandaVision': Waarom zendt Wanda haar leven uit?

Waarom doet Wanda dit precies? De maker van de serie legt het uit.

Jim Pedd, 2 juni 2021 14:51

Het is een van de grootste raadsels van de serie WandaVision. We zien in eerste instantie hoe Wanda en Vision naar het stadje Westview verhuizen als getrouwd paar. Ze proberen te mengen met de andere dorpsbewoners, maar al snel blijkt er meer aan de hand.

De eerste paar afleveringen volgen het dagelijks leven van het tweetal en laten zien dat niets normaal is. Ze wonen in een soort zakdimensie vanuit waar Wanda haar avonturen uitzendt als sitcoms. Dat werd nooit uitgelegd door de serie.

Waarom uitzenden?
Schrijfster Jac Schaeffer heeft twee redenen waarom Wanda haar leven als het ware uitzond. Allereerst geeft het haar een gevoel van controle omdat ze kan beheersen wat er in haar geïdealiseerde leventje gebeurt. Ten tweede is het een roep om hulp bij haar rouw.

"Voor mij zendt Wanda om twee redenen uit. Allereerst is ze de curator van haar eigen ervaring. Ze bouwt een volledig beeld van haar ideale wereld. Dus ze edit te boel, voegt muziek en reclames toe en maakt een compleet beeld van haar perfecte leven. En op de tweede plaats zoekt ze denk ik naar een getuige. Het is een roep om hulp. Het is een poging om naar buiten te treden. De uitzending stopt zodra de hex uitbreidt aan het einde van aflevering zeven. Dat is omdat ze klaar is met de buitenwereld."

De serie is nu in z'n geheel op Disney+ te streamen en telt negen afleveringen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: WandaVisioN, Disney Plus, Marvel Studios, MCU, Elizabeth Olsen, Paul Bettany

Populair nieuws