Opmerkelijk: Loki blijkt genderfluïde te zijn

Opmerkelijk: Loki blijkt genderfluïde te zijn

Hoofdpersoon Loki van de gelijknamige Marvel-serie is genderfluïde, blijkt uit een tease voor de serie.

Jim Pedd, 7 juni 2021 om 15:46

Woensdag gaat Marvel-serie Loki dan eindelijk van start. De Disney+-serie verkent elementen van de God of Mischief die niet eerder bekeken zijn in het Marvel Cinematic Universe. Een daarvan is een diverse reeks aan verschillende versies van de hoofdpersoon.
Een teaser op het Twitter-account voor Loki opent met een intussen bekende clip van de antiheld van Tom Hiddleston en Agent Mobius M. Mobius van Owen Wilson. Daarna flitst het document van de Time Variance Authority over Loki voorbij.

Een aantal feiten
Die documenten onthullen een aantal feiten over Loki. Als je goed inzoomt en kijkt, zie je dat zijn leeftijd en etniciteit onbekend zijn. Maar wat zijn geslacht betreft, staat er een onthulling die voor heel wat kijkers belangrijk zal zijn. Daar staat namelijk 'fluïde' aangeduid.

Daarmee maakt dit feitje het Marvel-personage een onderdeel van de LHBTIQA+-gemeenschap. Dat zou al eerder gebeurd moeten zijn, maar hiermee laat Marvel Studios zien tenminste steeds meer op te letten op de diversiteit van zijn vele personages.

Loki schijnt overigens een rol te hebben voor de Britse actrice Sophia Di Martino als Lady Loki. Dat gerucht is nog niet bevestigd, maar deze onthulling draagt daar natuurlijk alleen maar aan bij. Hieronder de promo:


Lees meer over: Loki, Tom Hiddleston, Owen Wilson, Marvel Studios, MCU, Disney Plus

Populair nieuws