search
Hoe de Marvel-serie 'Loki' aansluit op 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Nieuws

Hoe de Marvel-serie 'Loki' aansluit op 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

De schrijver: "Dat is een andere tak van het multiversum".

In de eerste aflevering van de serie Loki op Disney+ was er een snelle verwijzing naar het personage Phil Coulson (Clark Gregg) die in The Avengers vermoordt wordt door Loki. Een verwijzing naar Coulsons terugkeer in Agents of S.H.I.E.L.D. bleef helaas uit.

In gesprek met Fandom ging schrijver Michael Waldron wel even in op de situatie. Nu zijn er immers tijdlijnen in een multiversum en op die wijze zou Agents of S.H.I.E.L.D. vrij makkelijk passen in het grotere Marvel Cinematic Universe. De TVA in Loki zou er sowieso van moeten weten.

Een andere tak van het multiversum
Volgens Waldron speelt Agents of S.H.I.E.L.D. zich af in een ander universum dan de "heilige tijdlijn" die nu wordt gevolgd in het Marvel Cinematic Universe.

"Nee, kijk, dat is misschien een andere tak van het multiversum," vertelde Waldron aan Fandom. "Ik denk dat het al opwindend genoeg is om Coulson te noemen, alleen al het feit dat het die vragen oproept."

Overigens had WandaVision ook al raakvlakken met Agents of S.H.I.E.L.D.. WandaVision-schrijver Jac Schaeffer ging er destijds niet op in. Mogelijk vindt Marvel Studios ooit een moment om Agents of S.H.I.E.L.D. te verbinden aan het grotere geheel, evenals bijvoorbeeld de Netflix/Marvel-series als Daredevil en The Punisher.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen