search
'Watchmen'-ster blijkt haar rol aan een opmerkelijke wending te danken te hebben

'Watchmen'-ster blijkt haar rol aan een opmerkelijke wending te danken te hebben

Sigourney Weaver bleek een van de hoofdrollen in Watchmen afgewezen te hebben.

Jim Pedd
De populaire serie Watchmen van HBO zat vol verrassingen. Niet alleen voor het publiek, ook voor de cast en crew. Zo bleek actrice Jean Smart zich slechts kort voor de productie bij de cast gevoegd te hebben.

Vandaag blijkt dat Sigourney Weaver de rol aangeboden had gekregen van Silk Spectre. Waarom ze die rol afwees is niet bekend, al is duidelijk dat Smart zich pas laat bij het project voegde nadat Weaver enkele dagen voor de productiestart verstek liet gaan. Ze was dus ook verbonden aan de serie.

Plotseling gecast
"Ik werd twee dagen voordat ik moest beginnen ingehuurd," onthulde Smart aan Variety. "Ik zal echt eerlijk zijn: ik heb het aan Sigourney Weaver te danken die de rol afwees. Dus, bedankt Sigourney. Ik wist niets over de graphic novel en het verhaal."

"Ik las de pilot en dacht: 'Dit is buitengewoon'. Ik had nooit iets in science fiction gedaan en het feit dat Damon [Lindelof] zo'n tragisch onderdeel van onze geschiedenis waar bijna niemand iets van af wist, gebruikte, was zo schokkend. Ik had nooit van de Tulsa-slachting gehoord. Daarom denk ik dat hij nee zei toen ik vroeg of hij een tweede seizoen zou maken."

Dat tweede seizoen zou er misschien kunnen kopen, maar hangt voor HBO af van de wensen van showrunner Damon Lindelof.Aanbevolen artikelen