search
'Doctor Who'-acteur onthult echte reden waarom hij niet in de 50ste verjaardagsaflevering zat
Series / Nieuws

'Doctor Who'-acteur onthult echte reden waarom hij niet in de 50ste verjaardagsaflevering zat

Acteur Christopher Eccleston onthult waarom hij uiteindelijk niet tekende voor de special van Doctor Who.

Waarom was acteur Christopher Eccleston niet te zien in de speciale aflevering die gemaakt werd voor de bijzondere vijftigste verjaardag van Doctor Who? De acteur vertelt daar in meer detail over dan ooit tevoren.

Eccleston was de acteur die in 2005 hielp Doctor Who opnieuw te lanceren, na enige jaren van de buis. Maar al na een enkel seizoen vertrok hij na conflicten met de productiecrew en met de BBC. Gelukkig is hij nu terug in een audio-avontuur en staat daarmee hopelijk de deur open voor meer.

Waarom geen special?
De speciale aflevering The Day of the Doctor was behoorlijk bijzonder. We zaten de Elfde en Tiende Doctor, en zelfs een flits van de Twaalfde. Ook kregen we de War Doctor te zien.

Maar Eccleston onthulde dat hij niet te zien was in die speciale aflevering wegens problemen met de BBC. Hij vond het script niet goed genoeg.

"Voor mijn gevoel zag je Matt, Dave en mijzelf min of meer alleen maar leunen op het feit dat we Doctors waren. Persoonlijk had ik niet het gevoel dat het verhaal goed genoeg was. Dus ik keek ernaar en dacht: als dit de enige manier is om terug te keren, dan was het dat niet voor mij. En er waren andere factoren, politieke factoren."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen