search
Netflix wordt mogelijk gedwongen een van zijn grootste geheimen prijs te geven
Series / Nieuws

Netflix wordt mogelijk gedwongen een van zijn grootste geheimen prijs te geven

De kijkcijfers van Netflix zijn vaak geheim, maar daar komt verandering in.

Er geldt geen verplichting voor streamingdiensten om kijkcijfers vrij te geven. Dat is dan ook iets wat HBO Max en Amazon Prime Video volledig voor zichzelf houden. Disney+ en Netflix geven wel soms kijkcijfers vrij, maar alleen als het hen goed uitkomt en ze een succes te vieren hebben.

Maar mogelijk komt er een einde aan deze praktijk. In het Verenigd Koninkrijk wordt in elk geval overwogen streamingdiensten te verplichten hun kijkcijfers vrij te geven.

Dwingend advies
Het gaat nu nog om een aanbeveling vanuit de Digital, Culture, Media and Sport Committee. Dat vindt dat streamingdiensten bekend moeten maken wat de kijkcijfers zijn van films en series die in eerste instantie op publiekelijk beschikbare kanalen te zien waren.

Mocht men daartoe besluiten, dan heeft dat impact op de cijfers van de verschillende streamingdiensten.

Dan zouden ze namelijk de kijkcijfers voor bepaalde content vrij moeten geven. Feit is dat, tot ze echt gedwongen worden, de streamingdiensten dat voorlopig niet zullen doen. Wel is er natuurlijk van verschillende bedrijven al een boel bekend, want Nielsen en Parrot Analytics brengen op andere manieren in kaart wat er en hoeveel er gestreamd wordt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen