search
Eindelijk eens details over de volgende Netflix gameverfilming
Series / Nieuws

Eindelijk eens details over de volgende Netflix gameverfilming

Splinter Cell klinkt wel heel erg gaaf en komt snel naar Netflix.

Netflix werkt aan een serie gebaseerd op de Splinter Cell-games. De serie zal een andere kant van protagonist Sam Fisher laten zien.

De gamefranchise begon in 2002, met (beperkte) bemoeienis van Tom Clancy. Er verschenen zeven games, en Clancy schreef zeven boeken over Fisher. En dan komt er ook nog een VR-game aan in de franchise. Duidelijk is dat deze dus zeer succesvol kan zijn en dus is het niet gek dat Netflix er een nieuwe serie voor ontwikkelt.

Eerste details
De serie Splinter Cell komt voort uit een deal van Netflix en Ubisoft. In het kader daarvan ontwikkelen ze drie series, waaronder Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix en Far Cry. En dan is er Splinter Cell.

Die krijgt acht afleveringen en wordt gemaakt door Derek Kolstad.

Variety meldt nu op basis van een gesprek met Helene Juguet en Hugo Revon van Ubisoft, dat de serie "nieuwe kanten" van Fisher moet laten zien.

"We blijven zo dicht mogelijk bij het bronmateriaal, en zorgen ervoor dat onze schrijvers, en onze art en visual teams zich echt onderdompelen in het DNA van de game," aldus Juguet. "Onze creatieve licentie draait niet om het opnieuw uitvinden van wat we al verteld hebben. Maar eerder in het bekijken van deze werelden via een andere bril."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen