Übercool: lees hier het hele script van de eerste aflevering van 'WandaVision'

Van de serie WandaVision hebben we nu een compleet scenario gekregen, dat is pas tof.

Jim Pedd, 28 juni 2021 09:41

Het complete scenario voor de eerste aflevering van WandaVision is online gezet. Een bijzonder feitje en het scenario geeft een mooie kijk op hoe zo'n serie wordt gemaakt en hoe zo'n script eruit ziet.
De serie volgt Wanda Maximoff en Vision, die in het begin een gelukkig leven leiden in de jaren vijftig in een sitcom-achtige setting. Elke aflevering vorderen we een decennium en zien we wat er daadwerkelijk aan de hand is.

WandaVision op Disney+
Al snel in de serie realiseert Vision zich dat er iets aan de hand is dat niet klopt met zijn gelukkige leventje in Westview.

Deadline meldt nu dat het script van de pilot, geschreven door Jac Schaeffer, helemaal online is gezet. Het scenario heeft de titel Filmed Before a Live Studio Audience en staat nu op de site van Deadline.

De aflevering dingt namelijk mee bij de volgende Emmy Awards-uitreiking. Als je kijkt naar het scenario, lees je onder meer de teksten die de actie omschrijven, notities voor de sets en tekst die precies zo geschreven is als deze is. En het script zit vol revisies die gaandeweg gemaakt zijn en soms zijn die zelfs in het rood gemarkeerd.

Lees hier het scenario van de eerste aflevering van WandaVision.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: WandaVision, Disney Plus, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Marvel Studios

Populair nieuws