search

Ons nieuws van maandag 28 juni 2021

Spectaculaire trailer 'Foundation': 'Game of Thrones' in de ruimte?
Series / Trailer

Spectaculaire trailer 'Foundation': 'Game of Thrones' in de ruimte?

De epische sci-fi serie komt later dit jaar exclusief naar Apple TV+.

Elke streamingdienst heeft een enorme titel om naamsbekendheid te verwerven, en Apple TV lijkt groot in te zetten op de verfilming van Isaac Asimovs literaire klassieker Foundation.

Voordat Asimov overleed in 1992, schreef hij wel zeven Foundation-boeken en vele andere die zich ook afspeelde in hetzelfde universum. Apple heeft dus een hoop materiaal om uit te putten als het eerste seizoen een succes is.

Epische beelden
Aan de epische trailer, die vandaag verscheen, te zien, heeft Apple met behoorlijk wat geld gesmeten om van Foundation de volgende grote sci-fi franchise te maken.

Jared Harris (Chernobyl) speelt in de serie de rol van Hari Seldon, die in de boeken slechts hier en daar op komt draven. Hier lijkt hij echter het hoofdpersonage, wat erop duidt dat de boeken meer als inspiratiebron zijn gebruikt dan getrouw te zijn verfilmd.

Naast Harris zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Lee Pace, Lou Lobell en Leah Harvey. De serie zal laten zien hoe vier uiterst belangrijke individuen door ruime en tijd moeten reizen om dodelijke crises, wijzigende loyaliteiten en complex relaties te doorstaan die het lot van de mensheid zullen bepalen.

David S. Goyer, scenarist van Man of Steel en Batman Begins, is de showrunner. Foundation is vanaf 24 september te streamen via Apple TV.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat iconische 'Star Wars'-schurk Darth Vader een eigen serie op Disney+ krijgen!
Series / Nieuws

Gaat iconische 'Star Wars'-schurk Darth Vader een eigen serie op Disney+ krijgen!

Gerucht: Lucasfilm zou het personage Darth Vader zijn eigen serie zou gunnen!

Darth Vader is natuurlijk een van de meest iconische slechteriken in de geschiedenis van de film. Maar de Sith werkt lijkt het vaak ook wel het best als hij in kleine doses te zien is.

Vader was een immer aanwezige in de eerste filmtrilogie van George Lucas, maar niet eens zo heel vaak te zien. En in de tweede trilogie van Lucas leerden we over zijn oorsprong en zagen we dat Anakin Skywalker niet de makkelijkste was en nogal makkelijk te beïnvloeden voor superschurk Palpatine.

Een serie?
Nu horen we het gerucht dat Lucasfilm het personage Darth Vader zijn eigen serie zou willen gunnen. Dat meldt de site Giant Freakin Robot op basis van zijn "vertrouwde en bewezen" bronnen. Helemaal zeker is het niet natuurlijk.

In de serie zou volgens de anonieme bronnen van de site Hayden Christensen de hoofdrol krijgen.

Hij speelde al in de prequel-trilogie van George Lucas de rol van Anakin Skywalker en mocht aan het einde in het pak van superschurk Darth Vader duiken. En dat doet hij dus misschien straks nog wel eens in een eigen serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) heeft moeite met seksscènes
Series / Nieuws

Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) heeft moeite met seksscènes

Actrice Kaley Cuoco heeft het niet direct makkelijk met seksscènes sinds The Big Bang Theory eindigde.

Nadat The Big Bang Theory in 2019 na twaalf seizoenen tot een einde kwam, ging actrice Kaley Cuoco natuurlijk verder. Maar heel makkelijk was die overgang niet voor haar.

De actrice tekende na The Big Bang Theory voor de hoofdrol van Cassie Bowden in The Flight Attendant van HBO Max. Het was een heel andere rol en ook meteen eentje die een heel nieuwe ervaring met zich meebracht voor Cuoco. Daaronder bevond zich ook haar eerste seksscène ooit.

Heel ongemakkelijk
Nu blijkt dat de actrice dat niet al te makkelijk vond. Ze vond het maar erg ongemakkelijk en volgens haar co-ster Michiel Huisman maakte ze het zelfs te complex.

"Ik had nooit een seksscène opgenomen, en had er eentje in Flight Attendant met Michiel," begon Cuoco.

"Hij had in Game of Thrones gezeten en veel van dat materiaal opgenomen. Toen ze 'cut' riepen, zweefde ik boven hem alsof ik op een toilet zat. Ik zei zoiets van: 'Ik raak niets aan, ik kijk nergens naar'. Ik wist niet wat ik moet doen. Hij zei: 'Je acteert zo raar, je maakt dit echt vreemder dan nodig.' Maar ik zat echt niet in mijn element."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' doet in niets denken aan megahit 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

De nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' doet in niets denken aan megahit 'The Mandalorian'

De serie The Book of Boba Fett doet in niets denken aan The Mandalorian.

Actrice Ming-Na Wen heeft het druk in de Star Wars-wereld. De ster verscheen voor het eerst als Fennec Shand in The Mandalorian en doet ook mee aan de animatieserie Star Wars: The Bad Batch. En er is meer.

Wen speelt namelijk een van de hoofdrollen in The Book of Boba Fett, waarin ze samen met Boba Fett-acteur Temuera Morrison de hoofdrol heeft. Tijdens een interview met ComicBook.com ging ze in op wat we mogen verwachten van die serie.

Heel anders
Wen mocht natuurlijk niet al te veel vertellen: "Waarschijnlijk zie je wel wat overeenkomsten. Qua toon is Mando natuurlijk veel meer een loner, behalve zijn band met Grogu."

De dynamiek tussen Boba en Fennec maakt er dan ook een compleet andere serie van: "Dat zorgt voor een heel ander gevoel voor de serie. En veel meer dan dat mag ik eerlijkheidshalve niet zeggen."

The Book of Boba Fett draait om het verhaal van Boba Fett nadat hij de leiding over het misdaadimperium van de familie Hutt overnam op Tatooine.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series is Nederland momenteel keihard aan het bingen op Netflix
Series / Featured

Deze 3 series is Nederland momenteel keihard aan het bingen op Netflix

Ook vandaag zetten we weer voor je op een rij welke series het bijzonder goed deden op Netflix.

Elke zondag kijken we naar de series die Nederland massaal aan het bingen is. Ook deze week weer hebben we een opmerkelijke top drie.

De eerste serie op de lijst is voor de derde keer op rij de Franse Original Lupin, die duidelijk uiterst populair blijft. Verder zijn er twee nieuwe series doorgedrongen tot de top drie.

1. Lupin (deel 2): Voor de derde week op rij is Lupin oppermachtig op Netflix. Een bijzondere prestatie, want sinds we deze weekoverzichten maken, is dat nog niet gebeurd. De serie krijgt ook een derde seizoen van Netflix en laat zien hoe Assane Diop probeert wraak te nemen op de rijke Fransman die ervoor zorgde dat zijn vader onterecht in de gevangenis belandde.

2. Sex/Life (1 seizoen): In deze nieuwe Netflix Original volgen we een vrouw die een behoorlijk wild seksleven had. Dat botst met het heden, waarin ze een getrouwde moeder is, en vooral als de bad boy-ex waar ze nog altijd over fantaseert, zich weer voordoet in haar leven.

3. Too Hot To Handle (nieuwe aflevering): In deze realityserie ontmoeten knappe vrijgezellen elkaar aan de oevers van het paradijs. Ze moeten strijden om een hoofdprijs van 100.000 dollar en als ze geen seks weten te hebben, dan kunnen ze de prijs winnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Druk weekje! Deze series kan je komende week nieuw op Netflix kijken
Series / Streaming-diensten

Druk weekje! Deze series kan je komende week nieuw op Netflix kijken

Het wordt een behoorlijk drukke week op Netflix met heel wat nieuwe toevoegingen.

Het wordt een behoorlijk drukke week voor Netflix-abonnees, met een aantal topseries waar we al een tijdje naar uitkijken. We duiken er meteen in!

Black Lightning seizoen 4, vanaf 29 juni: Jefferson besluit te stoppen als superheld. Maar nieuwe bedreigingen voor Freeland leiden tot nieuwe gevechten voor de Pierces.

Sterrenstraal seizoen 4, vanaf 29 juni: Als er kleurrijke boeven opdagen, verandert de achtjarige Zoey in Sterrenstraal, een superheldin voor kinderen. Ze is keer op keer de heldin van de dag!

Too Hot to Handle seizoen 2, vanaf 30 juni: Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de hoofdprijs van 100.000 dollar te winnen, zullen ze seks moeten opgeven.

Generation 56K (1 juli): Nadat ze een band opgebouwd hebben tijdens het modem-era waarin je maximaal 56K kon behalen, ontmoeten Matilda en Daniel elkaar bij toeval weer. Kan hun vriendschap tot meer verworden?

Young Royals (1 juli): Prince Wilhelm past zich aan een nieuw leven aan een prestigieuze kostschool aan. Het blijkt moeilijker dan gedacht.

Vikings seizoen 6 (1 juli): Het laatste seizoen van Vikings, kijkt naar de wijze waarop het de zoons van Ragnar vergaat.

Mortel seizoen 2 (2 juli): Als Obé terugkeert, begint hij een leger aan volgelingen te verzamelen op school en is het aan Sofiane, Victor en Luisa om een ramp af te wenden.

Big Timber (2 juli): Een no-nonsense houthakker en zijn loyale crew vechten tegen de elementen en machines om waardevol hout weg te halen van Vancouver Island.

Mine (4 juli): Twee vrouwen in een rijke familie en een leven vol leugens en geheimen, besluiten daarmee af te rekenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Movies that Made Us' seizoen 2 binnenkort te streamen
Series / Nieuws

'The Movies that Made Us' seizoen 2 binnenkort te streamen

Het tweede seizoen van de serie verschijnt volgende maand al op Netflix...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van de serie The Movies that Made Us! Deze zomer komt namelijk het tweede seizoen naar streamingdienst Netflix!

The Movies that Made Us is een serie waarin we terugblikken op enkele van de meest populaire films die vroeger zijn verschenen. Dit gebeurt door middel van interviews met de makers. Zij nemen ons mee terug in de tijd en vertellen ons alles wat we willen weten over de totstandkoming van de films.

Het tweede seizoen van de serie The Movies that Made Us werd in februari van dit jaar aangekondigd. Het nieuws werd de wereld ingestuurd door middel van een bericht op Twitter.

Nieuwe titels
Eerder werden al verschillende bekende films besproken. Het ging daarbij om films zoals Home Alone die verscheen in het jaar 1990 en Dirty Dancing uit 1987. Ook Die Hard en Ghostbusters kwamen reeds aan bod.

Andere titels die we nog kunnen verwachten in deze reeks zijn onder meer het super populaire Jurassic Park evenals Pretty Woman.

Het tweede seizoen van de serie The Movies that Made Us is te bekijken bij Netflix vanaf 23 juli 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Ted Lasso' verschijnt binnenkort op Apple TV+
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Ted Lasso' verschijnt binnenkort op Apple TV+

Het eerste seizoen verscheen een jaar geleden en deed het meteen uitstekend...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De komische serie Ted Lasso doet het uitstekend op streamingdienst Apple TV+. Fans kunnen zich ondertussen al gaan opmaken voor het tweede seizoen dat nog deze zomer zal verschijnen.

De serie vertelt het verhaal van Ted Lasso (gespeeld door Jason Sudeikis), een American footballcoach die op een zeker ogenblik wordt ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen. Dat loopt niet van een leien dakje, want eigenlijk heeft Lasso daar niet voldoende kennis voor. Dit wordt echter ruimschoots goedgemaakt door zijn enthousiasme en vastberadenheid en natuurlijk ook door zijn koekjes!

De reeks werd ook ontwikkeld door Jason Sudeikis, althans in samenwerking met Bill Lawrence, Joe Kelly evenals Brendan Hunt. De serie is gebaseerd op een aantal promo's die zijn gemaakt door Sudeikis over de Britse voetbalcompetitie voor NBC Sports.

Prima scores
In eerste instantie lijkt de serie Ted Lasso misschien niet zoveel bijzonders, maar dat is het wel degelijk. De reeks kan bovendien ook rekenen op uitstekende scores. Niet voor niets heeft ze op de gespecialiseerde website IMDB dan ook een score van 8,7/10.

Kijk jij ook al uit naar het tweede seizoen van de serie Ted Lasso? Deze is vanaf 23 juli 2021 te bekijken bij Apple TV+!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire serie 'Good Girls' krijgt helaas geen seizoen 5 als het aan NBC ligt
Series / Nieuws

Populaire serie 'Good Girls' krijgt helaas geen seizoen 5 als het aan NBC ligt

Daarmee komt er na vier seizoenen een einde aan deze populaire serie...

Geoffrey Ketels
NBC heeft bekend gemaakt dat er geen vijfde seizoen meer zal verschijnen van de serie Good Girls. Er moeten op moment van schrijven nog vijf afleveringen van het vierde seizoen worden uitgezonden.

Slecht nieuws dus voor fans van de serie Good Girls. Eerder raakte reeds bekend dat NBC niet veel potentieel meer zag in de reeks. Omwille van die reden leek het verschijnen van een vijfde seizoen reeds twijfelachtig.

Netflix
Even leek er toch nog licht te zijn aan het einde van de tunnel. Het leek er immers naar uit te zien dat streamingdienst Netflix nog redding zou brengen. 's Werelds grootste streamingdienst had immers de hoop uitgesproken om de reeks nog over te kunnen nemen. Helaas draaide dat uiteindelijk op een sisser uit.

De belangrijkste reden waarom NBC ervoor heeft gekozen om de stekker uit het project te trekken heeft te maken met het kostenplaatje. Eerder bleek dan ook dat NBC wellicht de financiën voor een extra seizoen niet rond zou krijgen.

Zoals het er nu naar uitziet is het dus definitief einde verhaal voor Good Girls.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komische serie 'The Upshaws' krijgt een tweede seizoen
Series / Nieuws

Komische serie 'The Upshaws' krijgt een tweede seizoen

Netflix heeft duidelijk nog heel wat vertrouwen in de toekomst van de reeks...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zou jij graag een tweede seizoen willen zien verschijnen van de komische serie The Upshaws? Dan is er goed nieuws! Netflix heeft dit tweede seizoen immers officieel aangekondigd!

Het eerste deel van de serie The Upshaws werd gelanceerd in mei van dit jaar. De reeks kon meteen rekenen op een bescheiden succes. Het heeft dan ook niet lang geduurd vooraleer Netflix het vervolg heeft aangekondigd. De familie Upshaw mag dus nog zeker één extra seizoen het beste van zichzelf geven.

Bennie en Regina
The Upshaw gaat over Bennie en diens vrouw Regina. Samen heeft het koppel drie kinderen, namelijk twee jonge dochters en daarnaast ook nog een volwassen zoon. Deze laatste wil echter helemaal niets met zijn vader te maken hebben.

Bennie heeft buiten de net genoemde kinderen ook nog een zoon van 13 jaar uit een vorige relatie. Het leven dat het arbeidersgezin uit Indianapolis leeft is helemaal niet eenvoudig. Toch proberen ze er samen het beste van te maken.

Wanneer het tweede seizoen van The Upshaws precies te zien zal zijn is momenteel door Netflix nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse kritiek op hoofdrolspeelster 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Forse kritiek op hoofdrolspeelster 'The Mandalorian'

Een van de sterren van The Mandalorian krijgt forse kritiek over haar standpunt ten aanzien van corona.

The Mandalorian leidde eerder dit jaar al tot veel gedoe rond het gedrag van actrice Gina Carano op sociale media. Ze werd ontslagen door Disney en nu zou dat zomaar nog een castlid te beurt kunnen vallen.

Actrice en professioneel worstelaar Sasha Banks heeft te maken met de 'cancel' beweging, nadat ze een bericht op sociale media likete dat tegen vaccinaties gericht is.

Cancellen van Banks
De actrice speelde in The Mandalorian de rol van Nite Owl Koska Reeves. Het was een relatief kleine, maar behoorlijk prominente rol, met mogelijk een grotere toekomst.

Maar de 29-jarige actrice kwam in opspraak nadat ze een bericht steunde dat samenzweringen rond coronavaccins en maskers deelde. Daarin stond een boel onzin over de risico's die verbonden zijn aan de coronavaccins en onzin over schadelijke effecten van mond- en neusmaskers.

De actrice is daarmee niet direct een anti-vaxxer, maar het liken van het bericht viel blijkbaar enorm slecht bij de fans:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie omvat dit heel gave gevecht
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie omvat dit heel gave gevecht

De nieuwe serie rond Obi-Wan Kenobi belooft wel heel tof te worden.

Darth Vader keert terug in de Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+. Fans krijgen nu een hint over diens rol in de serie. Let op: dit bericht omvat mogelijk spoilers!

in de serie schijnt Darth Vader een stel Inquisitors, 'dark side' Force-gebruikers erop uit te sturen om Obi-Wan Kenobi op te jagen en te doden. Hun werk staat volledig in het dienst van het doden van Jedi die de slachting van Order 66 overleefd hebben en in de serie schijnt Obi-Wan Kenobi zijn lichtzwaard te kruisen met een Inquisitor.

Een echt gevecht
De site Making Star Wars beschikt doorgaans over betrouwbare bronnen. Die stellen dat Obi-Wan met ten minste één Inquisitor gaat vechten.

"Lichtzwaarden gaan clashen en Kenobi vecht tegen The Inquisitorius in ten minste één aflevering van de miniserie. Zal dat een verhaal zijn dat in meerdere afleveringen te zien is of gebeurt het in ééntje? Dat weet ik op dit moment niet zeker, maar geloof mij, empirisch gezien weet ik zeker dat de Imperial Inquisition achter een oud(achtige) Ben aangaat."

De Inquisitors worden allemaal aangevoerd door Darth Vader en gaan schuil achter namen als The Grand inquisitor, Fifth Brother, Seventh Sister en Eight Brother. Er zijn er naar het schijnt twaalf.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mass Effect'-serie is onvermijdelijk
Series / Nieuws

'Mass Effect'-serie is onvermijdelijk

Dat vindt een van de makers van de game: de boel leent zich te goed voor een verfilming.

Krijgt de Mass Effect-franchise van BioWare uiteindelijk een bioscoopfilm of televisieserie? Volgens Mass Effect Legendary Edition projectregisseur mac Walters is dat onvermijdelijk. Hij zegt dat het een kwestie van tijd is.

"Het is zo'n uitgebreide wereld en zoveel mensen die ik ken in de film- en televisieindustrie, hebben contact met mij opgenomen om te vragen of we het gaan doen en zeggen dat we het echt moeten doen," aldus Walters.

Mass Effect-film
Volgens Walters past de structuur van games als Mass Effect beter bij die van een televisieserie. "Als je een verhaal gaat vertellen dat zo goed uitgewerkt is als dat van Mass Effect, dan moet je gebruik maken van televisie. Je kan dat heel natuurlijk maken tot episodische content."

Jaren geleden was er al een film in de maak bij Legendary Pictures, maar dat leidde uiteindelijk nergens toe.

En op dit moment schijnt acteur Henry Cavill druk bezig te zijn met een project in de franchise, al dan niet voor Netflix. Die streamingdienst schijnt sowieso van plan te zijn een animatieserie in de franchise te maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vindt 'Doctor Who' nu al een nieuwe hoofdrolspeler?
Series / Nieuws

Vindt 'Doctor Who' nu al een nieuwe hoofdrolspeler?

Jodie Whittaker is nog niet weg, maar Doctor Who lijkt al een opvolger op het oog te hebben.

We horen al langer dat Jodie Whittaker op zal stappen als Doctor Who. Net als haar voorgangers zou ook zij na haar derde seizoen stoppen met de BBC-serie. En nu schijnt er al een opvolger te zijn.

The Sun meldt dat Olly Alexander de rol van de Doctor over zou nemen. Hij zou de topfavoriet bij voormalig showrunner Russell T. Davies zijn. Die zou flink campagne voor hem voeren.

Vergevorderde gesprekken
Veel fans denken nog altijd dat Whittaker na haar dertiende seizoen zal opstappen. De BBC en de actrice zelf wijzen die geruchten altijd naar het land der fabelen, maar ze zijn wel erg hardnekkig.

Nu meldt The Sun, een Britse tabloid met doorgaand goede bronnen binnen de Britse publieke omroep, dat Alexander in vergevorderde gesprekken is om het van Whittaker over te nemen.

"Ze staan op het punt om Olly aan te kondigen als de nieuwe Doctor. De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium", meldt The Sun. "Maar hij moet stil blijven tot de onderhandelingen afgerond zijn."

De manager van Alexander ontkent de verhalen, maar dat hoort er natuurlijk bij.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' onthult opvallend nieuw detail over Boba Fett
Series / Nieuws

'Star Wars' onthult opvallend nieuw detail over Boba Fett

The Book of Boba Fett is de eerstvolgende serie waarin we hem zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Star Wars: The Bad Batch komt weer met opvallende nieuwe details. De serie onthulde namelijk een bijzondere connectie tussen Boba Fett en Omega, en laat zien dat Boba ooit een andere naam had.

Er werd al veel gespeculeerd over de oorsprong van de jonge kloon genaamd Omega in Star Wars: The Bad Batch. De aflevering Bounty Lost weet iets van de onduidelijkheid op te lossen.

Familie van elkaar!
Het jonge meisje blijkt "een pure genetische replica" van Jango Fett te zijn. De bewoners van de planeet Kamino willen haar ook heel graag terug hebben, met name omdat zij gebruikt kan worden als bron van het DNA van Jango Fett.

Op die manier kunnen de kloners namelijk heel wat meer kopieën maken van Jango en die gebruiken om een leger te maken voor Palpatine en het Keizerrijk.

Opvallend is dat Boba en Omega hierdoor technisch gezien broer en zus zijn. Zouden ze dan samenkomen in de serie The Book of Boba Fett? Extra interessant is dat maker Dave Filoni de leiding heeft, dus dat er echt een langetermijnplan is voor de twee.

Tot slot leren we dat Boba oorspronkelijk de naam Alpha had. Zijn vader Jango Fett noemde hem uiteindelijk 'Boba'.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Sandman' onthult een van zijn hoofdpersonen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Sandman' onthult een van zijn hoofdpersonen

De serie The Sandman komt straks naar Netflix en onthult gaandeweg meer.

Er is een korte video vanaf de filmset van de serie The Sandman online verschenen. Die geeft ons een blik op het personage van acteur Tom Sturridge, die de hoofdrol van de Lord of Dreams speelt. Hem zien we in straatkleding.

Er verscheen een korte video vanaf de set van The Sandman. Daarin zien we de acteur rustig en op zijn elfendertigste wandelen.

Dream op de beelden
Op de beelden zie je dat Dream een compleet zwarte outfit aan heeft, die hij in de comics aan heeft terwijl hij de 'wakkere' wereld bezoekt. Sturridge ziet er behoorlijk bleek uit, maar niet zo bleek als het personage dat echt sneeuwwit is.

Hieronder kan je de video zien:



Het eerste seizoen van The Sandman is gebaseerd op de eerste verhaallijn uit de comics van Neil Gaiman: Preludes and Nocturnes.

We krijgen elf afleveringen te zien, waarin Dream gevangen genomen wordt door een zwarte magiër en bijna een eeuw lang gevangen gehouden wordt. Toen hij eindelijk wist te ontsnappen, moest hij op zoek naar drie belangrijke voorwerpen en precies die zoektocht volgen we in de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een schurk van 'Star Wars: Obi-Wan Kenobi' onthuld?
Series / Nieuws

Nog een schurk van 'Star Wars: Obi-Wan Kenobi' onthuld?

De serie Obi-Wan Kenobi zou mogelijk een nieuwe schurk hebben en dit is 'm.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi mag dan wel in ballingschap zijn gegaan in Star Wars: Revenge of the Sith, maar dat wil niet zeggen dat zijn vijanden niet achter hem aan zitten.

Disney+ krijgt namelijk een heel eigen serie rond Obi-Wan Kenobi, waarin we het personage van acteur Ewan McGregor zien tijdens zijn tijd op woestijnplaneet Tatooine. Hij let daar op de jonge Luke Skywalker en moet hem veilig zien te houden.

Wie is de schurk?
Het is al langer bekend dat acteur Hayden Christensen terugkeert voor de televisieserie en dat hij weer in de huid van Darth Vader kruipt. Maar hij is niet de enige slechterik.

Volgens de nieuwste verhalen speelt actrice Moses Ingram inderdaad een slechterik in de serie. Zij bevestigde op Instagram al eens dat haar personage een lichtzwaard heeft in de serie en nu horen we waarom dat waarschijnlijk het geval is.

De actrice zou namelijk een Imperial Inquisitor spelen. Dat zijn in het canon types die eigenlijk dienst doen als de voetsoldaten van Darth Vader. Zij jagen op de overgebleven Jedi die nog in leven zijn na de massamoord Order 66. Dat betekent dus mogelijk dat Obi-Wan het echt zwaar gaat krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Übercool: lees hier het hele script van de eerste aflevering van 'WandaVision'
Series / Nieuws

Übercool: lees hier het hele script van de eerste aflevering van 'WandaVision'

Van de serie WandaVision hebben we nu een compleet scenario gekregen, dat is pas tof.

Het complete scenario voor de eerste aflevering van WandaVision is online gezet. Een bijzonder feitje en het scenario geeft een mooie kijk op hoe zo'n serie wordt gemaakt en hoe zo'n script eruit ziet.

De serie volgt Wanda Maximoff en Vision, die in het begin een gelukkig leven leiden in de jaren vijftig in een sitcom-achtige setting. Elke aflevering vorderen we een decennium en zien we wat er daadwerkelijk aan de hand is.

WandaVision op Disney+
Al snel in de serie realiseert Vision zich dat er iets aan de hand is dat niet klopt met zijn gelukkige leventje in Westview.

Deadline meldt nu dat het script van de pilot, geschreven door Jac Schaeffer, helemaal online is gezet. Het scenario heeft de titel Filmed Before a Live Studio Audience en staat nu op de site van Deadline.

De aflevering dingt namelijk mee bij de volgende Emmy Awards-uitreiking. Als je kijkt naar het scenario, lees je onder meer de teksten die de actie omschrijven, notities voor de sets en tekst die precies zo geschreven is als deze is. En het script zit vol revisies die gaandeweg gemaakt zijn en soms zijn die zelfs in het rood gemarkeerd.

Lees hier het scenario van de eerste aflevering van WandaVision.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' krijgt een nieuwe hoofdpersoon erbij
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' krijgt een nieuwe hoofdpersoon erbij

De serie Fear the Walking Dead krijgt een nieuwe hoofdpersoon voor in het ensemble.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Keith Carradine krijgt een "grote rol" in het zevende seizoen van Fear the Walking Dead. Hij debuteerde in de zesde reeks van de AMC-serie.

Carradine leerden we kennen als de cowboy-agent, en vervreemde vader van de vermoorde John Dorie. Hij deed onderzoek naar de betekenis van de woorden "het einde is het begin" die hij overal aantrof.

Grotere rol
Carradine's John Dorie Sr. lijkt een van de hoofdpersonen in de serie te lijken worden. "Zonder al te veel in te gaan op wat we van plan zijn voor seizoen 7, kan ik je zeggen dat hij een grote rol krijgt in de toekomst. Je ziet in de finale dat hij met June in de bunker eindigt, de bunker die Teddy voor zichzelf gebouwd had," vertelt co-showrunner Ian Goldberg.

"Hij is van ver gekomen dit seizoen als je kijkt naar de manier waarop hij om is gegaan met zijn demonen uit het verleden, de spoken van vroeger. Hij gaat ermee om dat hij zijn zoon in de steek heeft gelaten, de dood van zijn zoon en vergeeft zichzelf met June."

Dit jaar nog gaat de serie door met zijn volgende seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-ster snapt niets meer van alle series
Series / Nieuws

'Star Wars'-ster snapt niets meer van alle series

De content rond Star Wars neemt enorm toe en dat snapt Liam Neeson niet zo goed.

Disney+ zet in op een aantal merken om zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Daaronder bevindt zich Marvel Studios, Pixar en natuurlijk ook Star Wars. Niet iedereen kan dat meer bijhouden.

Acteur Liam Neeson, die te zien was als de Jedi Qui-Gon Jinn in Star Wars: The Phantom Menace, laat weten dat hij het niet meer allemaal bij kan houden.

Heel verwarrend
Fans speculeren al een tijdje dat Qui-Gon Jinn terugkeert in de serie die in de maak is rond Obi-Wan Kenobi. Hij kan namelijk als geest via de Force communiceren met mensen in de wereld van de levenden.

Maar de acteur heeft tot nu toe gezegd dat hij niet direct terug zal keren. "Ik weet dat er zo ontzettend veel spin-offs aan zitten te komen," aldus Neeson.

"Ik ben een beetje in de war moet ik toegeven. Weet je, toen ik voor die eerste tekende, 'The Phantom Menace', vroegen mensen mij of ik voor hun kind wilde signeren. En nu vragen ze dat voor hun vader of grootvader. Ik bedoel, er zijn nu drie generaties verstreken sinds de films uitkwamen."

"Er zitten dus allemaal spin-offs aan te komen en het verbaast mij niets dat er een spin-off rond Obi-Wan komt. Ik kijk er enorm naar uit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker doet een duit in het zakje bij de 'Supernatural'-ruzie
Series / Nieuws

Bedenker doet een duit in het zakje bij de 'Supernatural'-ruzie

Jared Padalecki en Jensen Ackles waren erg boos op elkaar over de nieuwe Supernatural-serie.

Het ging even mis in het land van Supernatural. Dagen nadat acteur Jared Padalecki op Twitter onthulde er via sociale media achter te zijn gekomen dat er een prequel gemaakt werd voor The CW. Hij was er niet blij mee.

Inmiddels is de behoorlijk publieke ruzie tussen Padalecki en acteur Jensen Ackles weer bijgelegd, maar nu doet bedenker Eric Kripke nog een duit in het zakje. Hij hoopte de boel bij te kunnen leggen. Inmiddels is zijn bericht weer verwijderd.

Reactie van Kripke
"Man. Toen ik dit schreef, nam ik aan dat Jared er van af wist. Ik vergiste mij. Ik heb mijn excuses al aan hem aangeboden en Jared en Jensen hebben het bijgelegd," schrijft Kripke op Twitter.

Hij ging verder: "Ik hou van hen allebei alsof het mijn broers zijn en beiden droegen evenveel bij aan Supernatural. Families maken soms wat drempels mee en ze overwinnen ze altijd. Dat is waarom ze een familie zijn."

De prequel-serie duikt in de geschiedenis van de familie Winchester en heet dan ook The Winchesters. Centraal staat het verhaal van John en Mary Winchester, dus de ouders van de broers die we in Supernatural volgden. Ackles is aan het project verbonden als verteller.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-actrice wist niet eens aan welke serie ze meewerkte
Series / Nieuws

'Star Wars'-actrice wist niet eens aan welke serie ze meewerkte

Actrice Ming-Na Wen wist niet eens dat ze aan The Book of Boba Fett werkte.

Disney en Lucasfilm zijn heel goed in het geheim houden van hun projecten. Zo erg zelfs dat actrice Ming-Na Wen even niet zeker wist aan welke Star Wars-serie ze nou eigenlijk werkte.

De actrice was druk bezig met de opnames van The Book of Boba Fett, de spin-off van The Mandalorian. En in plaats daarvan dacht ze bezig te zijn met het derde seizoen van precies die laatste serie.

Heel erg geheim
"We zijn ontzettend geheimzinnig over alles, toch? We noemen de series niet. Onder onze contracten staan altijd andere namen," aldus Wen tegenover Digital Spy.

"Toen ik te horen kreeg dat ik een series regular zou worden, dacht ik gewoon dat het voor seizoen 3 van The Mandalorian zou zijn. En toen de scripts uitkwamen, stond daar 301, 302, 303 en 304 boven.D su ik nam gewoon aan dat ik voor het derde seizoen tekende. Want er staat geen The Mandalorian boven mijn contracten."

Ze ging door: "Twee weken lang werkte ik met [Temuera Morrison] en Robert [Rodriguez] en had ik echt geen idee dat ik bezig was met de spin-off. Toen de crew en de cast dat ontdekte, gingen ze echt kapot. Het was echt gek. Dus ja, het was mooi om te merken dat ik The Book of Boba Fett opnam. Ze noemen het in zekere zin The Mandalorian 2.5, dus ik vergiste mij niet helemaal."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.