'Avatar: The Last Airbender': Hoe ging Aang dood?

'Avatar: The Last Airbender': Hoe ging Aang dood?

Hoe nam Avatar: The Last Airbender eigenlijk afscheid van zijn hoofdpersoon?

Jim Pedd, 30 juni 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Avatar the Last Airbender is een van de grootste hits in de geschiedenis van animatieseries op televisie. Centraal in de serie staat Aang, een jonge knul die de vier elementen moet leren besturen om de schurkachtige vuurheer te verslaan. Maar hoe kwam Aang om het leven?
In Avatar the Last Airbender raakt Aang bevroren in ijs, waarna de Vuurnatie de hele wereld probeert te veroveren. Honderd jaar later ontwaakt hij en moet hij proberen de Vuurheer te verslaan en de wereld te redden.

Heel vroeg dood
In de tweede serie van de franchise, The Legend of Korra, kwamen we er al snel achter dat Aang niet meer leefde. Er was een nieuwe Avatar, Korra genaamd.

Gelukkig kwam Aang niet op gewelddadige wijze om het leven. Hij ging op zijn 66ste al dood, wat kwam doordat hij al zijn levensenergie kwijtraakte in zijn tijd in het ijs. Dat terwijl andere Avatars honderden jaren leefden.

Voordat Aang dood ging, hielp hij de Orde van de Witte Lotus om zijn opvolger, de volgende Avatar, te vinden. Dat bleek Korra te zijn, die het nalatenschap van Aang moest veiligstellen.
Bron: WGTC

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Avatar, Nickelodeon

Populair nieuws