HBO's streamingdienst lanceert in april 2015

HBO's streamingdienst lanceert in april 2015

De kabelaar wil zoveel mogelijk mensen de kans geven zich te abonneren.

Jim Pedd, 11 december 2014 om 12:24

HBO kondigde afgelopen oktober een eigen streamingdienst aan. Die moet ervoor zorgen dat de abonnees van de dienst niet langer vast zitten aan kabelaars voor hun abonnement op het kanaal. Forbes stelt nu een interne memo in handen te hebben, waaruit blijkt wanneer de nieuwe dienst zou moeten lanceren. Dat blijkt in april te zijn, tegelijk met het vijfde seizoen van Game of Thrones.
De software van het system wordt ontwikkeld door MLB Advanced, want toen HBO zelf zijn GO-dienst lanceerde, ging dat gepaard met grote problemen. Maar nu moet dat dus anders gebeuren en hoopt HBO de dienst zonder problemen te kunnen lanceren.

Afgelopen oktober vertelde HBO CEO Richard Plepler nog over de dienst: ”Tien miljoen abonnees vanuit thuis bieden een grote en groeiende kans die niet onberoerd moet blijven. Het is tijd om alle barrières te verwijderen voor hen die een abonnement op HBO willen. Dus in 2015 lanceren we een stand-alone, over-the-top dienst voor Hbo in de Verenigde Staten. We werken samen met onze huidige partners. En, we zullen modellen bekijken met nieuwe partners. Er zijn tachtig miljoen huishoudens die geen HBO hebben en we zullen alle mogelijkheden gebruiken om hen te bereiken.”

Of de dienst naar Nederland komt is nog niet bekend, maar het lijkt wel zeer waarschijnlijk.

Bron: Fortune

Lees meer over: hbo, streaming, abonnees, lancering, kabelaar, verenigde staten, dienst, 2015, april, game of thrones, mlb advanced, richard plepler

Populair nieuws