search

Ons nieuws van donderdag 11 december 2014

Kirsten Dunst en Jesse Plemons gecast in 'Fargo' seizoen 2
Series / Nieuws

Kirsten Dunst en Jesse Plemons gecast in 'Fargo' seizoen 2

De opnames van het nieuwe seizoen gaan in januari 2015 van start.

Kirsten Dunst (Melancholia, Spider-Man) en Jesse Plemons (Breaking Bad) spelen twee van de hoofdrollen in het tweede seizoen van MGM Television en FX Productions' Emmy Award-winnende miniserie Fargo. Dit werd vandaag aangekondigd door FX Networks. De opnames van de nieuwe afleveringen gaan in januari 2015 van start in Calgary en het volledige seizoen zal volgend voorjaar worden uitgezonden door FX.

Uitvoerend producenten Noah Hawley (ook schrijver/showrunner), Joel & Ethan Coen, Warren Littlefield en John Cameron keren allemaal terug voor het tweede seizoen.

Dunst zal de rol spelen van Peggy Blomquist, een ambitieuze schoonheidsspecialiste die probeert te achterhalen wie ze nu echt is en worstelt met wat er door de maatschappij van haar wordt verwacht. Ze deelt haar huis met echtgenoot Ed (Plemons), een slagers-assistente die zijn vrouw door dik en dun steunt.

De tien nieuwe afleveringen spelen zich af in Sioux Falls, South Dakota en Luverne, Minnesota in 1979. Een jonge politiagent genaamd Lou Solverson (een rol die nog moet worden gecast) keert terug uit Vietnam en moet een nieuwe criminele zaak onderzoeken. Solversons vrouw, Betsy, hun vier-jarige dochtertje en een andere politieagent genaamd Ben Schmidt, zijn andere personages in het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's streamingdienst lanceert in april 2015
Series / Nieuws

HBO's streamingdienst lanceert in april 2015

De kabelaar wil zoveel mogelijk mensen de kans geven zich te abonneren.

HBO kondigde afgelopen oktober een eigen streamingdienst aan. Die moet ervoor zorgen dat de abonnees van de dienst niet langer vast zitten aan kabelaars voor hun abonnement op het kanaal. Forbes stelt nu een interne memo in handen te hebben, waaruit blijkt wanneer de nieuwe dienst zou moeten lanceren. Dat blijkt in april te zijn, tegelijk met het vijfde seizoen van Game of Thrones.

De software van het system wordt ontwikkeld door MLB Advanced, want toen HBO zelf zijn GO-dienst lanceerde, ging dat gepaard met grote problemen. Maar nu moet dat dus anders gebeuren en hoopt HBO de dienst zonder problemen te kunnen lanceren.

Afgelopen oktober vertelde HBO CEO Richard Plepler nog over de dienst: "Tien miljoen abonnees vanuit thuis bieden een grote en groeiende kans die niet onberoerd moet blijven. Het is tijd om alle barrières te verwijderen voor hen die een abonnement op HBO willen. Dus in 2015 lanceren we een stand-alone, over-the-top dienst voor Hbo in de Verenigde Staten. We werken samen met onze huidige partners. En, we zullen modellen bekijken met nieuwe partners. Er zijn tachtig miljoen huishoudens die geen HBO hebben en we zullen alle mogelijkheden gebruiken om hen te bereiken."

Of de dienst naar Nederland komt is nog niet bekend, maar het lijkt wel zeer waarschijnlijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stijlvolle poster 'Agent Carter'
Series / Posters

Stijlvolle poster 'Agent Carter'

Hayley Atwell ziet er niet verkeerd uit met dat pistool in haar hand.

Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. is voorlopig op winterpauze en dus is het bijna tijd voor de tweede Marvel-serie die op ABC te zien is, Agent Carter. Nu is er een gloednieuwe poster van de serie vrijgegeven, waarop we hoofdrolspeelster Hayley Atwell zien, compleet met pistool.

In de serie draait het om de rol van Peggy Carter in de Strategic Scientific Reserve (SSR). Omdat de Tweede Wereldoorlog eindelijk voorbij is en de mannen terug keren van het front, komt ze weer in de marges terecht. Peggy zou natuurlijk veel liever weer in actie treden en de oude bekende Howard Stark (Dominic Cooper) biedt daar een perfecte kans voor.

Hij wordt ervan beschuldigd zijn dodelijkste wapens voor geld aan iedereen te geven, en dus neemt hij contact op met Peggy. Zij is de enige die hij nog kan vertrouwen en zij moet de verantwoordelijken opsporen, de wapens vernietigen en zijn naam zuiveren. Aan haar zijde zijn butler, Edwin Jarvis (James D'Arcy), om te helpen bij het onderzoek en het opsporen van zij die verantwoordelijk zijn voor het gebruik van deze massavernietigingswapens. Maar Jarvis, die een man van gewoonte is en een strikte dagelijkse routine heeft, moet grote veranderingen in zijn leven aanbrengen om Peggy bij te kunnen houden.

Mocht ze betrapt worden tijdens deze geheime missies voor Stark, zou Peggy als verrader aangemerkt kunnen worden en de rest van haar leven in de gevangenis door moeten brengen. Of erger… Terwijl ze dieper in het onderzoek duikt, ontdekt ze dat niet iedereen is wie hij lijkt en dat Stark misschien niet zo onschuldig is als hij claimt.

Agent Carter gaat op 6 januari in première in de Verenigde Staten en al zeven afleveringen tellen. Naast Atwell, Cooper en D'Arcy zijn er nog rollen voor Costa Ronin, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Enver Gjokaj en Chad Michael Murray.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of S.H.I.E.L.D.' krijgt crossover met 'Avengers: Age of Ultron'
Series / Nieuws

'Agents of S.H.I.E.L.D.' krijgt crossover met 'Avengers: Age of Ultron'

Ook ditmaal hebben gebeurtenissen in de films impact op de serie.

Net als vorig seizoen gaan er in het tweede seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. crossovers komen met Marvel-films. Dat gebeurde eerder al met films als Thor: The Dark World en Captain America: The Winter Soldier en zal nu ook gaan gebeuren met de film Avengers: Age of Ultron. Want, ondanks dat Clark Greggs Agent Coulson niet in de film te zien is, hebben de gebeurtenissen daarin natuurlijk wel implicaties voor hem en de andere agenten.

Producent Jed Whedon vertelde aan Entertainment Weekly dat er absoluut een crossover komt. "Je kunt wel iets verwachten. De Avengers zijn een grote tent waar alle franchises onder spelen. Daar horen wij natuurlijk ook gewoon bij."

En zijn college Melissa Tancharoen: "Ik denk niet dat er een film is die meer impact zal hebben op onze serie als Captain America 2 dat had, maar er zullen zeker verbindingen zijn." Welke impact dat precies wordt, is nog afwachten natuurlijk. Het zou zomaar kunnen dat door de film er weer meer superhelden een rol gaan spelen in de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen