search
'The Flash' gaat weer flink veranderen bij het achtste seizoen
Series / Nieuws

'The Flash' gaat weer flink veranderen bij het achtste seizoen

De serie The Flash doet het toch weer anders met zijn nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zevende seizoen van The Flash is behoorlijk uniek vergeleken met eerdere seizoenen in de Arrowverse-serie. Hoewel deze nog altijd om zijn titelheld draait, speelt Team Flash in bredere zin wel een grote rol.

Er waren met name meer verhalen dan ooit waarin vrouwelijke helden een rol krijgen. Allegra Garcia, Cecile Horton en Frost kregen allemaal een aflevering waarin ze centraal stonden en Iris West Allen krijgt ook gaandeweg meer aandacht.

Meer representatie
Showrunner Eric Wallace noemt dat een zeer bewuste keuze. De verhalen moeten wat hem betreft de echte wereld reflecteren en dus moeten er meer verhalen komen waarin vrouwelijke personages het verhaal 'drijven'.

"De vorige keer dat ik checkte, was 51 procent van de wereldbevolking vrouw," aldus Wallace tijdens een interview. "Dat betekent dat welk verhaal dan ook, die wereld moet reflecteren. En als dat niet het geval is, doe je je publiek geen recht aan, ben je niet accuraat, feitelijk gezien. En dat accepteer ik als verhalenverteller niet."

Om die reden komen de komende jaren verschillende The Flash-personages centraal te staan, dus ook buiten Barry Allen. Mogelijk zelfs buiten zijn vriendenkring. Dat wordt wat in het aankomende achtste seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen