Teaser voor 'Lord of the Rings'-achtige fantasyserie 'The Wheel of Time'

Amazon Prime Video zet de fantasyserie The Wheel of Time nog dit jaar online.

Bram de Groot, 01-07-2021 12:20

Amazon Prime Video zal zich net als de andere streamingdiensten moeten onderscheiden met originele content. Amazon zet onder meer in op de nodige fantasyseries. Zo verschenen in 2019 al Carnival Row en Good Omens en er komen komende jaren nog meer interessante titels uit.
Nog voor de eyecatcher The Lord of the Rings verschijnt, moet dit jaar een andere opvallende fantasyserie debuteren, namelijk The Wheel of Time. Deze serie is gebaseerd op Het Rad des Tijds van de Amerikaanse schrijver James Oliver Rigney, Jr., onder het pseudoniem Robert Jordan.

De kans is groot dat Amazon een langlopende serie voor ogen heeft. Er zijn namelijk vijftien boeken verschenen tussen 1990 en 2013. Er rollen zijn voor Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris, Madeleine Madden en Daniel Henney.

Motion Title Treatment voor The Wheel of Time
Hieronder zie je een korte video waarin Amazon Prime Video het titellogo voor The Wheel of Time onthult. En het logo heeft duidelijk een Game of Thrones-tintje. Ook bevestigt de teaser het verschijningsjaar: 2021.


In The Wheel of Time heeft Rand al'Thor (Stradowski) een bescheiden leven in het kleine dorpje dat bekend staat als de Two Rivers. Maar dan is er een aanval door de krachten van de Dark One, een kwaadaardige entiteit die het Pattern wil vernietigen.

Moiraine (Pike), een lid van de Aes Sedai, neemt Rand en zijn vrienden mee, vijf jonge mensen uit hun geboortedorp. Van deze vijf gelooft Moiraine dat er één de reïncarnatie van de Dragon zou kunnen zijn, een oude held en krachtige 'channeler' waarvan geprofeteerd is dat hij de wereld zal redden of vernietigen.Bron: Amazon

Lees meer over: The Wheel of Time, Het Rad des Tijds, Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoe Robins, Barney Harris, Madeleine Madden, Amazon Prime Video

Populair nieuws