'Lord of the Rings'-achtige serie 'The Wheel of Time' van Amazon bereikt een mijlpaal

Epische  'The Wheel of Time' van Amazon is klaar!

De serie The Wheel of Time is klaar met de opnames, waarmee de show er snel aan kan komen.

Jim Pedd, 19 mei 2021 07:01

Amazon werkt al lange tijd aan de serie The Wheel of Time, een verfilming van de boeken van schrijver Robert Jordan (en Brandon Sanderson, die de reeks af maakte na het overlijden van Jordan). Nu lijken de opnames af te zijn.
The Wheel of Time is volgens fansite WOTSeries.com klaar met de opnames. Dat stelt de fansite op basis van berichten op sociale media van castleden. De opnames gingen in september 2019 van start en werden in maart 2020 tijdelijk stilgelegd. Maar nu zijn ze dus af!

The Wheel of Time
The Wheel of Time is gebaseerd op de boekenreeks van Robert Jordan. Daarin volgen we een groep jongvolwassenen die verzeild raken in een grote profetie rond de Dragon, de reïncarnatie van de 'champion of light', die de wereld zou moeten redden.

De wereld van The Wheel of Time is behoorlijk divers en complex, en doet denken aan die van A Song of Ice and Fire en Lord of the Rings. Wellicht is de boel niet zo bekend als bijvoorbeeld LOTR, maar het wordt door velen gezien als een van de beste fantasyreeksen die er maar zijn.

Verschillende studio's hebben dan ook geprobeerd om er iets van te maken, waaronder FX, dat zelfs een pilot uitzond. Maar Amazon is de eerste die ook echt een compleet seizoen bestelde en nu dus langzaam richting het daadwerkelijk uitzenden kan gaan.

Het is nog niet bekend op welke releasedatum Amazon mikt met The Wheel of Time.
Lees meer over: The Wheel of Time, Amazon Prime Video, Robert Jordan

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws