search
Tv-serie 'Alien' laat heldin Ripley in de steek

Tv-serie 'Alien' laat heldin Ripley in de steek

Geen Ripley (Sigourney Weaver) in de tv-serie die zich afspeelt op aarde.

Bram de Groot
Even geleden werd duidelijk dat Disney aan de slag gaat met een tv-serie in de wereld van de horrorklassieker Alien uit 1979 van Ridley Scott. Nu is er iets meer duidelijk over wat we van die serie mogen verwachten.

Noah Hawley (Legion, Fargo) zal de serie gaan maken voor de zender FX en hij werkt daar al een tijdje aan. Verleden jaar werd duidelijk dat de Disney/Fox-merge het plan niet tegen zal houden. In gesprek met Vanity Fair werd duidelijk dat er scripts klaarliggen voor de eerste twee afleveringen.

Geen Ripley-verhaal
"Het is geen Ripley-verhaal," zei Hawley. "Ze is een van de gaafste personages aller tijden, en ik denk dat het verhaal behoorlijk perfect is verteld. Daar wil ik niet mee rotzooien. Het is een verhaal dat zich ook op aarde afspeelt. De Alien-verhalen zitten altijd in de val. In een val in een gevangenis, opgesloten in een ruimteschip. Ik dacht dat het interessant is met de inzet van 'Wat gebeurt er als je het niet in een val zit?' Dan is de inzet hoger."

We gaan in de serie ook meer te weten komen over de mensen achter Weyland Corporation. "In mijn serie ga je ook de mensen zien die ze sturen. Dus je zult zien wat er gebeurt als de ongelijkheid waar we nu mee worstelen niet wordt opgelost. Als we als samenleving niet kunnen uitvogelen hoe we elkaar overeind houden en de rijkdom kunnen verspreiden, wat gaat er dan met ons gebeuren?"

In Nederland op Disney+?
De kans is groot dat de liefhebbers in Nederland de serie kunnen gaan kijken op Disney+ Star, het thuis voor content voor volwassenen op de streamingdienst.
Aanbevolen artikelen