Serieuze aantijgingen door makers 'Lord of the Rings' ontkend

Makers 'Lord of the Rings' ontkennen gevaren

De set van de Lord of the Rings-serie zou onveilig zijn. Amazon ontkent.

Bram de Groot, 4 juli 2021 om 14:15

De afgelopen tijd werkt Amazon Studios hard aan de serie The Lord of the Rings. Het moet één van de grootste series worden die we ooit gezien hebben. Dit betekent ook dat er een flinke set is opgebouwd. Recent werd duidelijk dat er een flink ongeluk was op de set.
Tijdens dat ongeluk zou een stuntvrouw een enorme klap op haar hoofd hebben gekregen. Ze moest daarna naar het ziekenhuis en werd aan haar hoofd en hersenen geopereerd. Er was al snel het bericht dat de set van The Lord of the Rings onveilig zou zijn.

Amazon ontkent onveiligheid op set Lord of the Rings
Volgens een artikel van New Zealand Herald zouden er maar liefst drie stuntacteurs gewond zijn geraakt. Twee van de gewonde personen zouden niet gemeld zijn aan de lokale instanties. Amazon Studios ontkent de aantijgingen.

"Amazon Studios neemt de gezondheid, het fysieke en emotionele welzijn van onze cast en crew uiterst serieus," liet een woordvoerder van Amazon Studios weten aan zowel NZ Herald en Variety.

"Het heeft onze topprioriteit en het productieteam blijft volledig voldoen aan de verplichte WorkSafe New Zealand Safety en Security overheidsvoorschriften. Elke bewering of melding dat activiteiten op de set onveilig zijn of buiten de regelgeving vallen, zijn volledig onjuist," werd eraan toegevoegd.

Wanneer The Lord of the Rings op Amazon Prime Video verschijnt is nog onbekend. De kans is groot dat dit in 2022 zal zijn.Bron: variety

Lees meer over: The Lord of the Rings, Amazon Prime Video

Populair nieuws