'House of the Dragon' moet de meest bizarre twist van 'Game of Thrones' uitleggen

'House of the Dragon' moet bizarre twist uitleggen

House of the Dragon heeft het potentieel om te laten zien waarom Daenerys zo doordraaide.

Jim Pedd, 6 juli 2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Game of Thrones-prequel-serie House of the Dragon heeft een belangrijke taak. Deze moet namelijk de nogal slecht gevallen twist rond Daenerys Targaryen uitleggen.
Hoewel Dany werd opgebouwd als een van de grootste helden van Game of Thrones, stortte dat bouwwerk in elkaar in de laatste paar afleveringen. Dat kwam door haar toenemende isolatie in Westeros, na de dood van haar twee meest nauwe bondgenoten. Ze voelde dat de Iron Throne weg glipte en draaide toen compleet door.

Dit verklaren
De twist was niet briljant uitgelegd en al helemaal niet goed opgebouwd. Okay, dat Daenerys onder meer Randyll en Dickon Tarly vermoordde, leek al niet helemaal de bedoeling maar paste tegelijk wel binnen de manier waarop Westeros werkt. De vraag is dus ook vooral waar dit allemaal vandaan kwam.

Gelukkig weten we in de franchise dat er een gezegde is: elke keer als er een Targaryen geboren wordt, wordt een muntje opgegooid. Afhankelijk van de kant waar die op valt, wordt de Targaryen gestoord of normaal.

De serie House of the Dragon zoomt volledig in op de familie Targaryen en zou zodoende kunnen uitleggen hoe die familie precies werkt en waarom de ene gestoord is en de ander niet.

We weten bijvoorbeeld dat Aerys de Mad King genoemd werd (met reden!), Daenerys de Mad Queen en haar broer Viserys was wreed en sadistisch. Aemon daarentegen was een vriendelijke man, Rhaegar geliefd en Jon enorm eervol. Kortom: de serie House of the Dragon kan dit thema uitbouwen en daarmee meer verklaren van de twist.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones, Daenerys

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws