search
Hier baseert 'Stranger Things' zich op met seizoen 4
Series / Nieuws

Hier baseert 'Stranger Things' zich op met seizoen 4

Stranger Things haalt elk seizoen weer inspiratie uit een hele rits films.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things wordt op dit moment opgenomen in en rond Atlanta. De release van de serie vindt vermoedelijk in de loop van 2022 pas plaats.

Dat weerhoudt hoofdrolspeler David Harbour er niet van om zo nu en dan nieuwe details te onthullen. Zo maakte hij al bekend dat de serie nu eindelijk dingen over zijn personage (Hopper) gaat onthullen die eerder niet bekend waren, maar al jaren in de planning stonden. En nu vertelt Harbour over de inspiratiebronnen voor het vierde seizoen.

Grote films
Elk seizoen weer baseert Stranger Things zich op een bepaalde bekende Hollywood-film. Dit jaar is dat niet anders, met inspiratie uit The Great Escape en Alien 3.

"Ik wil je iets vertellen. Ik heb mijn voorgekauwde antwoord, dat waar is, namelijk dat het een super opwindend seizoen is," aldus Harbour tegenover The Times. "Het wordt heel anders. Ik begon in het eerste seizoen als een politieagent in een kleine stad en nu zit ik in een Russische gevangenis met een monster."

De wereld wordt dus groter en dat geldt ook voor de inspiratiebronnen van makers Matt en Ross Duffer. |"We hebben het over The Great Escape en Alien 3 als invloeden gehad. Wat Hopper betreft, kan je verwachten heel wat achtergrondverhaal te horen waar enkel naar gehint is."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen