search

Ons nieuws van dinsdag 13 juli 2021

Fox bestelt veelbelovende 'The Last Police' pilot
Series / Nieuws

Fox bestelt veelbelovende 'The Last Police' pilot

De pilot wordt gebaseerd op het boek 'The Last Policeman' van Ben Winters...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fox heeft bekend gemaakt dat het de pilot heeft besteld voor de serie The Last Police. De reeks zal gebaseerd zijn op The Last Policeman van Ben Winters.

Verantwoordelijk voor het schrijven van het script van The Last Police is Kyle Killen. Bovendien zal hij ook de verschillende afleveringen van de reeks gaan regisseren. Killen doet verder ook dienst als uitvoerend producent.

De bekendmaking is niet alleen goed nieuws voor fans van het boek The Last Policeman van Ben Winters. Bovendien is het ook meteen de eerste bestelling die werd geplaatst door Fox voor het productieseizoen 2021/2022.

Apocalyps
In The Last Police volgen we (hoe kan het ook anders) een agente of eigenlijk beter gezegd een detective uit een klein stadje. De reeks speelt zich af op het moment dat een asteroïde koers aan het zetten is naar de Aarde. Wat dreigt is een apocalyptische botsing die zomaar eens het einde van het leven op Aarde zou kunnen betekenen zoals we dat op vandaag kennen.

Voor de detective geldt dat zij gelooft dat ze is uitverkoren om de mensheid van de ondergang te redden, maar haar cynische partner lijkt het daar niet helemaal mee eens te zijn. Hij stelt zich dan ook vooral de vraag waar hij nu precies meer van zal genieten, van het einde van de wereld of van de waanvoorstellingen waar de detective volgens hem aan lijdt.

Wanneer de pilot van The Last Police afgewerkt moet zijn is momenteel niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paris Hilton krijgt een eigen serie op Netflix maar het is niet wat je denkt!
Series / Nieuws

Paris Hilton krijgt een eigen serie op Netflix maar het is niet wat je denkt!

De serie is echter wellicht niet helemaal wat je in eerste instantie zou verwachten...

Geoffrey Ketels
Paris Hilton is ondertussen 40 en dat is duidelijk het sein voor de Amerikaanse schone om haar acteerprestaties terug van onder het stof te halen. Ze doet dit voor een exclusieve serie voor streamingdienst Netflix.

Nu ja, veel acteerwerk komt er in de serie die Paris Hilton gaat opnemen voor Netflix eigenlijk niet aan te pas. De reeks waarvan sprake is, is namelijk een... kookprogramma! Ondanks het feit dat dit niet helemaal is wat we in eerste instantie hadden verwacht blijkt de Amerikaanse wel een prima kokkin te zijn.

Cooking With Paris
De serie heeft de naam Cooking With Paris gekregen en zal bestaan uit zes afleveringen. In de reeks zal Paris koken voor een aantal van haar vrienden. Ze zal in elke aflevering aan de slag gaan met een voor haar in eerste instantie nog onbekend aantal ingrediënten en recepten.

De kijker volgt haar vanaf haar bezoek aan de supermarkt tot het moment waarop het gerecht wordt geserveerd. De woordvoerder van de Amerikaanse schone liet alvast het volgende optekenen:

"We gaan niet stellen dat Paris een getrainde chef is. Dat is ook helemaal niet wat ze probeert te zijn. Met de hulp van enkele van haar beroemde vrienden is ze echter vastbesloten om op zoek te gaan naar nieuwe ingrediënten en recepten om de lekkerste maaltijden te kunnen maken."

Het is niet voor het eerst dat Paris haar kookkunsten aan de wereld laat zien. Vorig jaar nog postte de Amerikaanse dan ook een video op Youtube waarin ze uitlegde hoe ze lasagne maakt. De video werd meteen een instant hit. Netflix hoopt met de nieuwe reeks duidelijk om datzelfde succes (minstens) te evenaren.

De serie Cooking with Paris is vanaf 4 augustus te zien op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' nu al een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt 'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' nu al een tweede seizoen?

De serie The Book of Boba Fett moet nog beginnen, maar nu al horen we geruchten.

Er is nog niet gesproken over een tweede seizoen voor The Book of Boba Fett. Dat zegt acteur Temuera Morrison, die in de serie de hoofdrol van Boba Fett speelt.

De acteur keert straks weer terug in de spin-off serie, waarin hij laat zien hoe het Boba Fett vergaat als nieuwe misdaadheer van Tatooine (nadat hij het van de familie Hutt overgenomen heeft). Ook keert Ming-Na Wen terug als Fennec Shand, die trouw is aan Boba Fett.

Tweede seizoen?
Er is volgens Morrison nog niet gesproken over de toekomst van de serie. Hij vertelde tegenover Express dat hij nog helemaal niets gehoord heeft over een mogelijk tweede seizoen.

"Ik denk dat ze wat dingen moeten overwegen. De boom groeit nog altijd. Ze zullen eerst het water willen testen, dus we hebben het er nog niet over gehad," aldus Morrison.

Dat zou dus kunnen betekenen dat de grote bazen van Lucasfilm eerst willen zien of de serie wel een succes is. Daar komt ook nog eens bij dat er heel veel spin-off series ontwikkeld worden in de franchise en dat men wellicht ook niet altijd alles kan blijven maken.

Wat het ook wordt, in december is de serie te zien!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elmer Fudd krijgt zijn geweer terug in 'Looney Tunes Cartoons'
Series / Nieuws

Elmer Fudd krijgt zijn geweer terug in 'Looney Tunes Cartoons'

In het eerste seizoen moest de eeuwige vijand van Bugs Bunny het doen met een zeis...

Toen HBO Max vorig jaar de Looney Tunes liet terugkeren in Looney Tunes Cartoons werden er een paar controversiële aanpassingen gedaan aan de bekende personages.

Een van deze aanpassingen was dat Elmer Fudd en Yosemite Sam niet langer geweren mochten gebruiken om Bugs Bunny op te dagen, ondanks dat we dit al tientallen jaren zo gewend zijn.

Het gebrek aan vuurwapens in het eerste seizoen van Looney Tunes Cartoons werd indertijd bevestigd door producent Peter Browngardt.

Brownhardt en de andere makers lijken nu op hun beslissing te zijn teruggekomen, want volgens bronnen van Comic Book Resources zal Fudd in de zesde aflevering van het tweede seizoen gewoon weer zijn vertrouwde jachtgeweer gebruiken om Bugs Bunny het leven zuur te maken.

Looney Tunes Cartoons seizoen 2 is later dit jaar te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Black Panther'-schurk keert terug in Marvel-serie 'What If...?'
Series / Nieuws

Deze 'Black Panther'-schurk keert terug in Marvel-serie 'What If...?'

Een van de weinige Marvel- acteurs die nog niet was aangekondigd, doet een onthulling!

Hoewel een aantal van de grootste Marvel-sterren niet terugkeren voor Marvels animatieserie What If...?, zijn veel van de acteurs die de bad guys speelden wel van de partij. En daar komt nu nóg een naam bij!

Andy Serkis, die de rol van schurk Ulysses Klaue speelde in Avengers: Age of Ultron en Black panther, heft namelijk via Instagram laten weten dat hij ook van de partij is in What If...?. Dat deed hij via onderstaande post:

Bekijk op instagram


Zal Klaue zijn opwachting maken in de aflevering waarin T'Challa de ruimte in reist om in plaats van heerser van Wakanda een Ravager te worden? Of zal hij Killmonger uitdagen in de aflevering waarin die Black Panther-schurk koning van Wakanda wordt?

Door zijn betrokkenheid bij Avengers: Age of Ultron zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat hij opdaagt in de aflevering waarin Ultron de Infinity Stones in handen krijgt. Een rol in de Marvel Zombies-aflevering zou natuurlijk ook niet verkeerd zijn...

Hoe het ook zij, Serkis is weer van de partij! What If...? is vanaf 11 augustus a.s. te streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hit & Run'-trailer: de nieuwe grote Netflix-serie?
Series / Trailer

'Hit & Run'-trailer: de nieuwe grote Netflix-serie?

Een gave nieuwe actie-thriller serie van de makers van The Killing.

Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven van Hit & Run, een nieuwe actie-thriller serie van de producenten van misdaadserie The Killing.

De serie, waarin Lior Raz en Sanaa Lathan de hoofdrollen spelen, is te streamen via Netflix vanaf 6 augustus. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

Hit & Run gaat over een gelukkig getrouwde man, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer zijn vrouw om het leven komt bij een auto-ongeluk in Tel Aviv. Verward en in diepe rouw gaat hij op zoek naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vrouw. Dit doet hij met hulp van een ex-geliefde, wat leidt tot een aantal onverwachte onthullingen.

[b]Kleurrijke cast

Raz (6 Underground) speelt de rol van Segev Azulai, een voormalige Special Forces-soldaat die nu een rustig leven leidt... tot de dood van zijn vrouw. Daarnaast zien we de eerder genoemde Lathan als Naomi Hicks, Kaelen Ohm als Danielle Wexler, Moran Rosenblatt als Tali Shapira en Gregg Henry als Martin Wexler.

Hit & Run is een creatie en productie van Raz, Avi Issacharoff, Dawn Prestwich en Nicole Yorkin.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's onthullen een basis van het Keizerrijk in 'Star Wars: Andor'
Series / Nieuws

Foto's onthullen een basis van het Keizerrijk in 'Star Wars: Andor'

Dat wordt een serie die duidelijk gevaarlijke dingen zal laten zien!

Er zijn nieuwe foto's gelekt vanaf de set van Star Wars-serie Andor. Die laten zien dat een echte locatie verbouwd is tot een Keizerlijke basis.

Sinds Disney in de loop van 2012 Lucasfilm overnam, heeft het de rechten op de franchise in handen. Het maakte vervolgens niet alleen een nieuwe vervolgtrilogie, ook kwam men met de behoorlijk populaire spin-off film Rogue One: A Star Wars Story. En met de serie The Mandalorian.

Nieuwe beelden
The Mandalorian bleek zo'n groot succes, dat Disney en Lucasfilm aan een hele rits andere producties werkt. Een daarvan is Andor, een prequel op Rogue One en het oorsprongsverhaal van Cassian Andor.

De serie bevindt zich nu zo'n beetje in het midden van de opnames. Specifieke plotdetails zijn dus nog niet bekend, maar langzaamaan zien we meer en meer beelden vanaf de set.

Nu dus ook, en dan specifiek van een basis die laat zien dat een echte locatie verbouwd is tot een Keizerlijke basis. Het gaat om een dam bij het Cruachan Reservoir in Schotland, die aangekleed is met wat geweren, bunkers en andere zaken.

Hieronder zie je de beelden:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt Disney+ een gevoelige slag toe met 'Sweet Tooth'
Series / Nieuws

Netflix brengt Disney+ een gevoelige slag toe met 'Sweet Tooth'

De serie Sweet Tooth van Robert Downey Jr. scoort echt heel erg goed.

Er zijn meerdere rivaliteit aan de gang tussen fans. Je hebt bijvoorbeeld de 'strijd' tussen Marvel en DC, maar ook tussen streamingdiensten als Netflix en Disney+. En nu heeft die eerste een mooie klapper gemaakt, ook nog eens in de rivaliteit tussen fans van de twee bekendste comicboeren.

Want waar het Marvel Cinematic Universe een groot succes is, ook dankzij de series die nu gemaakt worden, blijkt DC het nog net wat beter te doen op televisie. Sterker nog: dankzij de medewerking van voormalig Marvel-acteur Robert Downey Jr., won niet alleen DC een 'slag' van Marvel, ook won Netflix die.

Sweet Tooth
Nielsen gaf zijn nieuwste streamingstatistieken vrij. Die worden altijd een maand nadien vrijgegeven in samenwerking tussen Nielsen en de grootste streamingdiensten. Daarbij wordt gekeken naar het aantal minuten dat een film of serie gestreamed wordt in de Verenigde Staten.

In juni bleek Sweet Tooth van Netflix en DC de meest populaire serie, met maar liefst 1,4 miljard minuten aan streams. Daar tegenover staat dat Loki zo'n 731 miljoen minuten gestreamd werd.

De nummer drie op de lijst is ook een DC-productie, namelijk Lucifer. Die werd iets meer dan een miljard minuten bekeken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verwachten we 'Lord of the Rings' van Amazon?
Series / Nieuws

Wanneer verwachten we 'Lord of the Rings' van Amazon?

De Lord of the Rings-serie van Amazon is ongetwijfeld een serie waar iedereen naar uitkijkt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn weinig series waar mensen zo erg naar uit zullen kijken als The Lord of the Rings van Amazon Prime Video. Gek is dat niet gezien de populariteit van het bronmateriaal.

Maar sinds we weten hoe bijzonder hoog het budget van het eerste seizoen is, kijken mensen er nog veel meer naar uit. De serie kost in zijn eerste reeks zo'n 465 miljoen dollar en krijgt daar naar verluidt een seizoen van twintig afleveringen voor. Maar waar blijven die afleveringen?

Wanneer te zien
De serie The Lord of the Rings heeft nog maar weinig details gekregen. Dat betekent dat we los van de cast en een algemene plotsynopsis eigenlijk nog maar weinig weten. We hebben ook nog geen materiaal rond de serie gezien en tasten dus volledig in het duister.

Tegelijk weten we wel dat Amazon Prime Video de serie al dit jaar vrij zou willen geven. De opnames begonnen in 2020 al en het duurde na de eerste twee afleveringen vier tot vijf maanden voordat die weer hervat zouden worden. Dat kwam omdat men wilde kijken of het 'werkte' wat gemaakt werd.

Dat bleek wel het geval te zijn, want de opnames zijn in volle gang. Dat betekent dat we vermoedelijk niet eens meer zo heel lang op de serie hoeven te wachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'The Blacklist' eigenlijk nog wel lang door zonder deze actrice?
Series / Nieuws

Gaat 'The Blacklist' eigenlijk nog wel lang door zonder deze actrice?

Het negende seizoen van The Blacklist moet het echt doen zonder Megan Boone.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Megan Boone verlaat The Blacklist na acht seizoenen. De serie krijgt nog een negende reeks, maar nu hoofdpersoon Elizabeth Keen weg is, lijkt het er niet per se op dat de serie nog lang door kan gaan.

De vraag is dan ook heel erg hoe de serie precies verder kan gaan. Vooropgesteld is zeker dat The Blacklist een negende seizoen krijgt. Al in januari werd dat besteld en tekende James Spader weer om terug te keren als Raymond 'Red' Reddington.

Einde The Blacklist?
In de serie is Red een crimineel meesterbrein dat zichzelf aangeeft bij de FBI. Hij wil hen helpen internationale criminelen op te pakken, maar op voorwaarde dat hij daarbij mag samenwerken met Special Agent Elizabeth keen.

Centraal stond de afgelopen acht seizoenen het verhaal van Reddington en Keen. Heel lang zagen we eigenlijk nooit echt wat de band tussen die twee nou echt was, tot de finale van het achtste seizoen.

Maar goed, Boone is nu weg en daarmee zal het verhaal niet verder uitgediept worden. Van de oorspronkelijke castleden zijn enkel Spader, Harry Lennix en Diego Klattenhoff over (hoewel Amir Arinson ook sinds het begin betrokken is).

De speculatie is dat de serie mogelijk richting zijn einde gaat, ook nu naast Boone bedenker Jon Bokenkamp opgestapt is. Tijd zal het leren , maar duidelijk is dat de serie allang over zijn hoogtepunt heen is. Elke seizoen weer verliest men kijkers. Waar de boel begon met een gemiddelde van 14,95 miljoen kijkers in het eerste seizoen, zijn er daarvan in het zevende seizoen nog maar 6,88 miljoen over.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel en Disney+ hebben samen de smaak te pakken
Series / Nieuws

Marvel en Disney+ hebben samen de smaak te pakken

De bedoeling is om de komende jaren heel wat nieuwe animatieseries te maken.

De uitbreiding van het Marvel Cinematic Universe naar het kleine scherm ontvouwt zich tot nu toe binnen live-action. Maar in deze zomer nog krijgen we een serie genaamd What If...? te zien, die als animatieserie dienst gaat doen.

Centraal hierin staan alternatieve realiteiten waarin de kleinste veranderingen immense effecten teweegbrengen. Voor die serie bracht Marvel een mega-cast terug: Chadwick Boseman, Hayley Atwell, Josh Brolin, Dominic Cooper, Michael Douglas, Taika Waititi, Stanley Tucci, Sebastian Stan, Mark Ruffalo, Paul Rudd, Michael Rooker, Jeremy Renner, Jeff Goldblum, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston, Chris Hemsworth en Karen Gillan spreken allemaal stemmen in.

Veel meer op komst
Maar nu al is zeker dat dit niet het enige animatieproject van de filmstudio is. Volgens ontwikkelaar Dana Vasquez-Eberhardt mogen we ervan uitgaan dat er veel meer animatieseries komen.

"Maak je klaar voor de eerste van vele buitengewone animatieseries. Ik kijk er enorm naar uit om samen te mogen blijven werken met deze getalenteerde crew," aldus de Marvel-maker.

We weten al dat een van de andere projecten een animatieserie met mini-afleveringen rond Baby Groot is. Wat er nog verder komt is niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' onthult zijn schurken van het laatste seizoen en wat voor gruwelijks zij met hun slachtoffers doen
Series / Video/clip/featurette

'The Walking Dead' onthult zijn schurken van het laatste seizoen en wat voor gruwelijks zij met hun slachtoffers doen

De schurken van de serie The Walking Dead zijn wel heel erg naar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Walking Dead gaat bijna van start met het eerste deel van zijn elfde (en laatste) seizoen. Daarin moeten de overlevers proberen Alexandria te redden, maar makkelijk wordt dat niet.

Er komt namelijk een nieuwe bedreiging op voor de groep van overlevers. Maggie keerde in het vorige seizoen terug, met haar nieuwe groep: de Wardens. Zij werden gedwongen hun schuilplek te verlaten en opgejaagd door de Reapers. Die deinzen nergens voor terug blijkt nu.

Nieuwe teaser
In de teaser Threatened zien we de Reapers hun slachtoffers een gruwelijk lot te beurt laten vallen. Ze worden opgeknoopt langs de kant van de weg.

Duidelijk is dat ze ook voorlopig niet stoppen met Maggie lastigvallen. In Home Sweet Home zagen we een van de Reapers Maggie en Daryl aanvallen. Die zei tegen Maggie toen hij ervan weerhouden werd die missie uit te voeren: "Pope heeft je gemarkeerd".

Wat dat precies betekent is niet zeker, maar duidelijk is wel dat de Reapers behoorlijk gevaarlijk zijn en nietsontziend. Dat maakte showrunner Angela Kang recent ook al duidelijk: "Hij is duidelijk heel goed getraind en hij is een geweldig vechter. Er is een moment dat hij geraakt wordt met een pijl, maar die breekt hij gewoon af om door te vechten."

Maak je dus maar op voor iets gruwelijks met de Reapers:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' brengt mogelijk dit personage terug
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' brengt mogelijk dit personage terug

De serie Fear the Walking Dead brengt mogelijk eindelijk Madison terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Co-showrunner Ian Goldberg sluit niet uit dat Fear the Walking Dead het personage Madison Clark terugbrengt in het zevende seizoen.

Het personage Madison werd gespeeld door Kim Dickens en leek om het leven te komen in het vierde seizoen. Maar niemand is dood tot je een lijk ziet in dit soort series en laat dat nou precies zijn wat we niet te zien kregen.

Heeft ze overleefd?
Fans denken dan ook dat Madison mogelijk overleefd heeft. Aangezien het zesde seizoen ook al andere personages terugbracht die doodgewaand werden, zou dat moeten kunnen gelden voor Madison.

We zagen haar in het vierde seizoen mogelijk om het leven komen, samen met Cole, Doug en Viv. Maar die laatste drie keerden recent nog terug.

"Madison heeft geen aanwezigheid gehad in deze serie, zelfs na haar exit in het midden van het vierde seizoen, toen ze een groot offer bracht voor haar familie," aldus Goldberg. "Haar nalatenschap duurt voort en dat zagen we dit seizoen via Alicia, en dat zien we ook hierna voort gaan."

"Wat we gepland hebben hiernaast, valt nog te bezien. Meer kan ik er niet over zeggen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki'-schrijver ontkent deze nieuwe geruchten
Series / Nieuws

'Loki'-schrijver ontkent deze nieuwe geruchten

De serie Loki van Marvel Studios is tot nu toe behoorlijk bijzonder gebleken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Soms gaat het niet helemaal lekker met de marketing van films of series. Zo plaatste Marvel Studios Canada op Twitter een bericht dat gezien werd als een spoiler voor de laatste aflevering van de serie Loki.

In het inmiddels verwijderde bericht zagen we foto's van Hunter B-15, Alligator Loki en Boastful Loki, met als tekst: "dames en heren... de Loki's". Fans dachten daarmee dat mogelijk per ongeluk onthuld was dat Hunter B-15 ook een Loki zou zijn.

Helaas niet waar
Volgens schrijver Eric Martin is het geen spoiler. |"Ik denk niet dat dit allemaal Loki's zijn", schreef Martin in een reactie op het bericht. Hij kan het weten, want hij is schrijver en co-productie van de serie.

Of het zou ook kunnen dat hij gewoon ervoor wil zorgen dat fans nog verrast worden straks. Hoe dan ook eindigt de vijfde aflevering van Loki ermee dat Loki en Sylvie samen richting een fort in The Void gaan.

Dat forst zou Chronopolis kunnen zijn, de thuisbasis van Kang the Conquerer in de Marvel-comics. Zeker is het echter niet dat de grote schurk Kang is. Wel weten we dat er "grote krachten" in het spel zijn in de finale die op woensdag 14 juli te zien is op Disney+.

Hieronder het bericht van Martin:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier baseert 'Stranger Things' zich op met seizoen 4
Series / Nieuws

Hier baseert 'Stranger Things' zich op met seizoen 4

Stranger Things haalt elk seizoen weer inspiratie uit een hele rits films.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van Netflix-serie Stranger Things wordt op dit moment opgenomen in en rond Atlanta. De release van de serie vindt vermoedelijk in de loop van 2022 pas plaats.

Dat weerhoudt hoofdrolspeler David Harbour er niet van om zo nu en dan nieuwe details te onthullen. Zo maakte hij al bekend dat de serie nu eindelijk dingen over zijn personage (Hopper) gaat onthullen die eerder niet bekend waren, maar al jaren in de planning stonden. En nu vertelt Harbour over de inspiratiebronnen voor het vierde seizoen.

Grote films
Elk seizoen weer baseert Stranger Things zich op een bepaalde bekende Hollywood-film. Dit jaar is dat niet anders, met inspiratie uit The Great Escape en Alien 3.

"Ik wil je iets vertellen. Ik heb mijn voorgekauwde antwoord, dat waar is, namelijk dat het een super opwindend seizoen is," aldus Harbour tegenover The Times. "Het wordt heel anders. Ik begon in het eerste seizoen als een politieagent in een kleine stad en nu zit ik in een Russische gevangenis met een monster."

De wereld wordt dus groter en dat geldt ook voor de inspiratiebronnen van makers Matt en Ross Duffer. |"We hebben het over The Great Escape en Alien 3 als invloeden gehad. Wat Hopper betreft, kan je verwachten heel wat achtergrondverhaal te horen waar enkel naar gehint is."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' laat het einde van de Vikingen zien
Series / Nieuws

'Vikings: Valhalla' laat het einde van de Vikingen zien

Netflix komt hopelijk dit jaar nog met de serie Vikings: Valhalla, die iets bijzonders in beeld zal brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel Vikings tot een einde is gekomen, zal het universum doorgaan met de spin-off genaamd Vikings: Valhalla. En het lijkt erop dat de serie ook de veldslag laat zien die een einde maken aan het Viking-tijdperk.

De serie Vikings ging in 2013 van start op History Channel. Ooit was deze gepland als miniserie, maar uiteindelijk kreeg de serie zes seizoenen. In december 2020 kwam er een einde aan.

Grote veldslag
De serie Vikings: Valhalla speelt zich ruwweg een eeuw na de gebeurtenissen in Vikings af. We volgen een aantal van de meest bekende Noormannen uit de geschiedenis, waaronder Leif Erikson, Freydis Eiriksdottir en Harald Sigurdsson.

Op dit moment worden de opnames opgenomen en via de Netflix Geeked Week kregen we een eerste blik op de productie. Die liet een hele grote brug zien waar een gewapende strijd op werd uitgevochten. De theorie is nu dat dit niet zomaar een gevecht is.

Sommige fans denken namelijk dat het gaat om de slag om Stamford Bridge, een slag tussen het leger van koning Harold Godwinson tegen het leger van King Harald Hardrada en de broer van de Engelse koning: Tostig Godwinson. Deze wordt vaak gezien als het moment waarop het vikingtijdperk echt tot een einde kwam, omdat hardrada verslagen werd door Godwinson.

Wellicht krijgen fans dit bijzondere moment in de geschiedenis dus te zien!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.