Netflix brengt Disney+ een gevoelige slag toe met 'Sweet Tooth'

De serie Sweet Tooth van Robert Downey Jr. scoort echt heel erg goed.

Jim Pedd, 13-07-2021 11:11

Er zijn meerdere rivaliteit aan de gang tussen fans. Je hebt bijvoorbeeld de 'strijd' tussen Marvel en DC, maar ook tussen streamingdiensten als Netflix en Disney+. En nu heeft die eerste een mooie klapper gemaakt, ook nog eens in de rivaliteit tussen fans van de twee bekendste comicboeren.
Want waar het Marvel Cinematic Universe een groot succes is, ook dankzij de series die nu gemaakt worden, blijkt DC het nog net wat beter te doen op televisie. Sterker nog: dankzij de medewerking van voormalig Marvel-acteur Robert Downey Jr., won niet alleen DC een 'slag' van Marvel, ook won Netflix die.

Sweet Tooth
Nielsen gaf zijn nieuwste streamingstatistieken vrij. Die worden altijd een maand nadien vrijgegeven in samenwerking tussen Nielsen en de grootste streamingdiensten. Daarbij wordt gekeken naar het aantal minuten dat een film of serie gestreamed wordt in de Verenigde Staten.

In juni bleek Sweet Tooth van Netflix en DC de meest populaire serie, met maar liefst 1,4 miljard minuten aan streams. Daar tegenover staat dat Loki zo'n 731 miljoen minuten gestreamd werd.

De nummer drie op de lijst is ook een DC-productie, namelijk Lucifer. Die werd iets meer dan een miljard minuten bekeken op Netflix.
Lees meer over: Sweet Tooth, robert Downey Jr, Netflix, Marvel Studios, Loki, DC

Populair nieuws