Deze terugkeer in de 'Dexter'-reboot laat zien waar de zwakte van de serie ligt

Dexter'-reboot toont de zwakte van de serie

Dat John Lithgow terugkeert voor de negende reeks van de serie Dexter is veelzeggend.

Jim Pedd, 14 juli 2021 om 07:21

Acteur John Lithgow keert terug in Dexter. Het wordt geen grote rol, want zijn personage (Arthur Mitchell, ofwel de Trinity Killer) is dood. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet weer te zien kan zijn.
Het personage keert vermoedelijk terug als 'stem' in het hoofd van Dexter. Maar het feit dat precies hij terug keert, legt meteen een groot probleem van de televisieserie van Showtime bloot.

Een schurkenprobleem
Een held is net zo goed als zijn grootste vijanden. Dexter had er een paar die heel sterk waren. Denk maar aan de Ice Truck Killer uit het eerste seizoen, en Miguel Prado in het derde seizoen. Maar het vierde bevatte de beste van de serie: Trinity Killer, gespeeld door Lithgow.

Twaalf jaar later is Lithgow weer in de serie te zien. Maar dat hij terugkeert, laat zien dat Dexter in al die jaren sinds deze voorbij ging, niet meer zo'n goede schurk wist te bedenken.

Natuurlijk waren er wel sterke schurken, waaronder de Doomsday Killer in het zesde seizoen. Maar niemand liet zich vergelijken met Trinity. Dat was vooral omdat Arthur Miller de 'dark passender' van Dexter goed reflecteerde. Zijn verhaal was dan ook onvergetelijk in de serie.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dexter, Showtime, John Lithgow

Informatie over de serie: Dexter

Populair nieuws