Deze 'Friends'-actrice krijgt eindelijk rechtvaardigheid

Friends-actrice krijgt eindelijk rechtvaardigheid

Courtney Cox heeft eindelijk een Emmy-nominatie gescoord voor haar werk in Friends.

Jim Pedd, 16 juli 2021 om 11:11

Actrice Courtney Cox heeft eindelijk een Emmy-nominatie weten te krijgen voor haar werk aan Friends. De geliefde sitcom was in de jaren negentig een van de meest iconische programma's en is wereldwijd geliefd.
Tussen 1994 en 2004 was de serie uiterst populair en eigenlijk een integraal onderdeel van de zeitgeist. De serie wist heel wat tradities van sitcoms te vestigen en vooral ook van nieuw leven te voorzien.

Emmy-nominatie
Tijdens de tien jaar dat de serie te zien was op televisie, werden vijf van de centrale sterren van Friends genomineerd voor een Emmy, of wonnen ze die zelfs.

De enige die zo'n nominatie niet kreeg, was Courtney Cox, die de behoorlijk moeilijke dame Monica Geller speelde. Maar jaren nadat Friends van de buis is gegaan, komt daar verandering in.

Variety weet namelijk te melden dat Cox genomineerd is voor een Emmy dit jaar. Ze werd erkend voor de productie van de special die eerder dit jaar op streamingdienst HBO Max te zien was.

Toch moeilijk
Friends werd in totaal 62 keer voor een Emmy genomineerd in de tien jaar dat deze te zien was. Castleden Jennifer Aniston en Lisa Kudrow gingen naar huis met Emmy's, waarbij Kudrow er zelfs twee kreeg.

Van actrice Cox weten we dat het gebrek aan erkenning soms wel zwaar viel. Hoewel ze het haar costerren heel erg gunde, vond ze het wel moeilijk zelf geen eer te krijgen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Friends, HBO, Warner Bros, Courtney Cox

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws