Marvel-ster Robert Downey Jr. speelt in een nieuwe serie

Robert Downey Jr. heeft nadat hij speelde in de Marvel-franchise nu een nieuwe serie gevonden.

Jim Pedd, 17 juli 2021 08:00

Marvel-ster Robert Downey Jr. heeft een nieuw project gevonden. Vandaag is bekend gemaakt dat hij een van de hoofdrollen krijgt in The Sympathizer, een nieuwe televisieserie.
De serie is een verfilming van het gelijknamige boek van Viet Thanh Nguyen met dezelfde titel. De serie wordt ontwikkeld door Park Chan-wook en Don McKellar die als co-showrunners werken aan het HBO-project.

Vietnamese cast
Er wordt naast Downey Jr. gezocht naar een aantal Vietnamese hoofdrolspelers, die het bredere ensemble zullen vormen. Dat is een wereldwijde zoektocht, alhoewel de opnames deels in Vietnam en deels in de Verenigde Staten plaatsvinden.

Het interessante is dat Downey Jr. meerdere rollen krijgt in de televisieserie, elk daarvan zal een andere tak van het Amerikaanse establishment vertegenwoordigen. Een daarvan is een opkomend congreslid, een ander een CIA-agent en weer een ander een filmregisseur.

De verfilming wordt deels geregisseerd door Chan-wook en verder is Downey Jr. betrokken als uitvoerend producent. Wat hij overigens samen doet met zijn echtgenote Susan Downey, maar ook McKellar, Kim Ly, Amanda Burrell en Niv Fichman.
Bron: Variety

Lees meer over: Robert Downey Jr, Marvel

Populair nieuws