search
'Star Trek: Discovery': Dit is de echte reden waarom de Federation viel
Series / Featured

'Star Trek: Discovery': Dit is de echte reden waarom de Federation viel

Star Trek: Discovery deed het in zijn derde seizoen volledig anders met een heel andere Federation.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery bracht de USS Discovery en haar crew naar de 32ste eeuw. Daar kwam men erachter dat de Federation niet meer bestaat. Die is door een groot ongeluk ten val gekomen. Een nieuw boek onthult nu wat er precies aan de hand was.

Michael Burnham en haar crew komt aan in een dystopische toekomst waar de Federation ten val is gekomen door The Burn. Dat was het moment waarop dilithium, dat de materie/antimaterie-reactie geleid in de warpmotor van een ruimteschip ontplofte. Interstellair reizen werd ineens onmogelijk.

Wat er mis ging
Het boek Wonderlands van Una McCormack vertelt het verhaal van het eerste jaar van Burnham in de 32ste eeuw, voordat ze de USS Discovery en haar crew weer zag. Ze bekeek historische archieven om te begrijpen wat er gebeurd was.

Volgens het boek begon de val van de Federation al tijdens de Temporal Wars, 150 jaar voor de Burn. De belangen van de vier oprichtende rassen - mensen, Vulcans, Andorians en Tellarites - bleken leidend te zijn. Vele werelden die geleden hadden tijdens de Temporal Wars hadden geleden en werden verlaten. Het idee van solidariteit van de Federation viel nogal in het honderd.

In de jaren voor de Burn werd dilithium schaars, en zocht de Federation nieuwe hulpbronnen. Maar dit onderzoek leek geen prioriteit, met name omdat de banden tussen de Federation-leden al grotendeels vergaan waren. De Burn was dus een culminatie van een proces dat al langer gaande was.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen