'Game of Thrones': Wie is nou de Three-Eyed Raven?

We leggen een van de grootste mysteries van Game of Thrones aan je uit.

Jim Pedd, 22 juli 2021 06:40

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Game of Thrones heeft geen enkel moment vragen gesteld over de identiteit van de Three-Eyed Raven. De theorie die vaak door fans aangehangen wordt, is dat hij een Targaryen was. maar wie was hij nou echt?
De HBO-serie onthulde heel veel details, maar ook heel veel niet wat nou de echte identiteit van het personage was. Maar hints zijn er genoeg.

De Three-Eyed Raven
De Three-Eyed Raven die we in seizoen 6 leerden kennen werd gespeeld door Max von Sydow. Hij was de laatste mens die een 'greenseer' was, maar werd wel opgevolgd door Brandon Stark. Sterker nog, hij trainde Bran en die zag tijdens zijn training alle tijdlijnen, waaronder ook de geschiedenis van de White Walkers, Lyanna's huwelijk met Rhaegar en hoe Wylis Hodor werd.

De Three-Eyed Raven was een belangrijk aspect van de verhaallijn van Bran. Maar wie hij dan was? Daarvoor moeten we af gaan op de hints.

Brynden Rivers
De boeken hinten ernaar dat hij Brynden Rivers was, een Targaryen-bastaard. Als Bran, Hodor, de familie Reed en Coldhands de grot bereiken, zegt de kraai dat hij ooit Brynden heette. De enige Brynden die enigszins de moeite van het kennen waard was in zijn tijd, was de bastaardzoon van Aegon IV Targaryen.

In de boeken meldt de kraai ook dat hij ooit een vrouw had waar hij naar verlangde, een broer van wie hij hield en een broer die hij haatte. Allemaal zaken die overeenkomen met de achtergrond van Brynden Rivers.

Brynden werd uiteindelijk door zijn vader een wettelijk kind gemaakt, net als de vele andere bastaardkinderen die King Aegon IV had. Denk aan Aegor Rivers, die de Golden Company oprichtte. Brydnen had heel wat titels, waaronder die van Hand of the King, maar werd verbannen naar de Night's Watch door Aegon V.

Tot slot wijzen de boeken op een moedervlek op de kin van Brynden, die eruit ziet als een raaf. Daarom wordt hij wellicht de Three-Eyed Raven genoemd. Komt ook nog eens bij dat Brynden als Lord Commander van de Night's Watch vermist raakte tijdens een missie achter de Wall.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, Raven, HBO, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws