'Lord of the Rings'-serie toont de gruwelijke en schokkende transformatie van elfen tot orcs

Lord of the Rings wordt ook gruwelijk

De Lord of the Rings-serie gaat mogelijk heel erg ver straks op Amazon.

Jim Pedd, 21 juli 2021 om 13:33

We horen ineens heel wat nieuws over de aankomende Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video. Gisteren leerden we bijvoorbeeld dat de streamingdienst de rechten op de Silmarillion en de Unfinished Tales van J.R.R. Tolkien kreeg.
Dat stelt men ertoe in staat om niet alleen de schepping van de Ring te tonen, maar bijvoorbeeld ook het ontstaan van de Orcs. Daar hoorden we al eens iets over in de films van Peter Jackson en nu blijkt dat dit geen onzin is.

Gruwelijke martelingen
Volgens The One Ring zit er naakt in Lord of the Rings. Maar niet om naakt; in plaats daarvan zit er een soort bewuste artistieke keuze achter.

De site meldt dat de serie laat zien hoe de eerste Orcs ontstonden. Die ontstaan door de "corruptie van elfen door de duistere krachten". Iets dat gemaakt wordt als "uiterst duister materiaal, dat doet denken aan slachtoffers van concentratiekampen."

Uit de verhalen van Tolkien weten we dat Melkor (later Sauron's meester Morgoth) in de Eerste Era een aantal Elfen weg wist te lokken. Door hen te martelen en te verminken, transformeerde hij hen in Orcs. Die behoorden tot zijn eerste voetsoldaten bij zijn poging om Midden-Aarde te veroveren.

Later wist Sauron zelf de Uruks te maken, Orcs die specifiek gemaakt werden om het tegen mensen op te nemen. Sauruman bracht die evolutie verder met de dodelijke Uruk-Hai.
Bron: The One Ring

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Orc, Elf

Populair nieuws