'Doctor Who' seizoen 13 wordt wel erg kort

'Doctor Who' seizoen 13 wordt wel heel kort

Dit is het aantal afleveringen van het laatste seizoen met Jodie Whittaker.

Jim Pedd, 31 juli 2021 om 09:12

Het dertiende seizoen van Doctor Who wordt veel korter dan je zou denken. Er komen slechts zes afleveringen voor het nieuwe seizoen met actrice Jodie Whittaker in de hoofdrol.
Daarnaast zullen er twee specials uitkomen in 2022. Vervolgens verschijnt er volgend jaar nog een laatste speciale aflevering met de actrice in de rol, die dient voor het 100-jarig bestaan van de BBC. De BBC zal deze aflevering ook groot in de markt willen zetten om een nieuwe Doctor te kunnen lanceren.

Heel ander seizoen
Dit dertiende seizoen van Doctor Who wordt heel anders dan wat je tot nu toe gezien hebt in de franchise.

Niet alleen komen er veel minder afleveringen, ook heeft showrunner Chris Chibnall (die ook vertrekt na dit seizoen) besloten één overkoepelend verhaal te vertellen. Dat biedt ook meteen ruimte voor high-profile acteurs die terugkerende personages kunnen spelen.

Hoewel het een nieuwe aanpak is en het seizoen korter is dan je zou denken, is deze manier van aanpakken tegelijk niet helemaal gek want vroeger had de serie ook verhalen die meerdere afleveringen omvatten.

De trilogie van specials wordt gelanceerd op nieuwjaarsdag 2022, de tweede komt in de lente en de derde in de herfst. Daarin zien we de Thirteenth Doctor regenereren en krijgen we de Fourteenth Doctor.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whittaker, Chris Chibnall

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws