'Lord of the Rings': Wat leert die eerste foto ons over de peperdure Amazon-serie?

'Lord of the Rings': Wat leert die eerste foto ons

We weten dankzij de eerste foto al iets over de plannen met Lord of the Rings.

Jim Pedd, 5 augustus 2021 om 06:40

Deze week kregen we een eerste foto te zien van de serie Lord of the Rings van Amazon Prime Video. Op die foto zagen we een mysterieuze stad. Maar wat kregen we eigenlijk te zien?
Duidelijk is dat Lord of the Rings pas in september 2022 van start zal gaan op de streamingdienst. De serie laat dus nog wel even op zich wachten, net als antwoorden op de vele vragen waar we nog mee zitten. Toch kunnen we al een en ander zeggen op basis van de eerste foto.

Wat zien we?
Allereerst is natuurlijk duidelijk dat de foto een eenzaam figuur toont, in het wit gekleed, staande voor een citadel en op de achtergrond een vreemde zonsopkomst. Amazon liet niet weten welke locatie van Midden-Aarde we hier te zien kregen, maar we kunnen wel gokken.

Welke stad is het?
Er zijn een boel prachtige locaties in het land van Tolkien, zowel binnen Midden-Aarde als daarbuiten. Belangrijk is dat op de achtergrond twee bomen lijken te staan: eentje is licht en eentje is donker en de zon lijkt tussen de takken door te stralen. Die twee bomen zijn misschien wel de twee belangrijkste en bekendste creaties in de mythologie van Tolkien en kunnen enkel in Valinor gevonden worden.

Valinor is het land voorbij de zee, de plek waar de elfen naartoe migreren. En Frodo, Gandalf, Círdan en Galadriel gaan er naartoe aan het einde van Return of the King. Vaak worden het de Onsterfelijke Landen genoemd, en het land is het thuis van de engelachtige Ainur.

Het concept van Valinor staat eigenlijk gelijk aan het concept van de Hemel in de werken van Tolkien. Als we dat echt zien, zou het citadel zomaar eens Tirion kunnen zijn, waar de elfen van Valinor verblijven. Volgens de kaarten van Tolkien, ligt dit citadel tussen twee bergruggen ten oosten van de twee bomen. En dat lijken we hier ook te zien.

Een andere mogelijkheid is dat de locatie Gondolin is, want de architectuur lijkt ook wel vaagjes daar op. Interessant is dat Gondolin volgens De Silmarillion replica's van de twee bomen had, die gebouwd waren door de elf Turgon. Dat zou de achtergrond ook kunnen uitleggen.

Wat zijn die bomen dan?
In de wereld van Tolkien, werd de boel verlicht door twee lampen, die voor de zon en de maan stonden. Beiden werden verwoest door de schurk Melkor (de meester van Sauron). Yavanna de Vala verving de twee lampen met bomen: Telperion de zilveren en Laurelin de gouden. De twee creaties waren ook prachtig, tot Melkor die twee ook vernietigde.

De oorspronkelijke bomen waren er dus niet meer, waarna Yavanna nog kopieën maakte in Tirion. Wellicht dat we dat dus nu zien.

Wie zien we?
Dan is er nog de vraag wie we zien. Op basis van de foto zou je dat bijna niet kunnen zeggen. Maar wat nou als het om Galadriel gaat, een jonge versie van de elf van wie we weten dat zij te zien is in de televisieserie.

De locatie, kleding en manier waarop ze staat, wijzen er allemaal op dat dit zomaar eens het geval kan zijn. Tegelijk lijkt de figuur niet heel erg op actrice Morfydd Clark, die de rol speelt. Het kan dus ook gaan om een heel andere elf, maar wie?
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon Prime Video, Amazon

Populair nieuws