search
Revolutionaire 'Star Wars'-techniek blijkt niks voor acteurs
Series / Nieuws

Revolutionaire 'Star Wars'-techniek blijkt niks voor acteurs

Bill Burr kan zo'n beetje niets met de Volume-techniek van The Mandalorian.

Stand-up komiek Bill Burr onthulde dat hij moeite had met de opnames van The Mandalorian. Hij speelde de rol van Migs Mayfeld in het eerste seizoen van de serie, een voormalig scherpschutter van het Keizerrijk die nu als huurling werkt.

In het eerste seizoen zette Din Djarin hem gevangen en in het tweede seizoen riep Din diens hulp in om hem te helpen bij het vinden van het schip van Moff Gideon. Fans vonden het een geweldig personage en dat hij een mooie verhaallijn kreeg in het tweede seizoen hielp enorm in die waardering.

Helemaal niets
De serie The Mandalorian wordt opgenomen in The Volume. Dat is een heel nieuwe manier om films op te nemen, ontwikkeld door Industrial Light and Magic, in samenwerking met Epic Games, waarbij op grote gekromde LED-schermen digitale achtergronden geprojecteerd worden, gesynchroniseerd met camerabewegingen.

Het maakt het kosteneffectief om scènes op te nemen. Bovendien is het makkelijker om digitale effecten toe te voegen, omdat je minder rekening hoeft te houden met de manier waarop bijvoorbeeld iets reflecteert op het hoofd van personages.

Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om dit op te nemen. "Terwijl je met iemand praat, beweegt de camera achter je en wat achter jou zit, beweegt mee. Je krijgt een soort duizelig gevoel daarvan. Daarom vind ik het acteerwerk in die scènes ook zo goed, want je moet als acteur echt je werk begrijpen. Als je om je heen kijkt, donder je om."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen