Waarom vertrok de hoofdrolspeler van 'Law & Order'? Hij onthult het eindelijk

Waarom vertrok de hoofdrolspeler van 'Law & Order'

Acteur Chris Meloni stopte bij Law & Order: Special Victims Unit en onthult nu waarom.

Jim Pedd, 7 augustus 2021 13:03

Acteur Christopher Meloni heeft voor het eerst onthuld waarom hij in 2011 stopte met de serie Law & Order: SVU. Meloni speelt nu de hoofdrol in Law & Order: Organized Crime, de nieuwste toevoeging aan de Law & Order-franchise van Dick Wolf.
Meloni debuteerde in 1999 in de serie Law & ORder als Elliot Stabler, en speelde 12 seizoenen de hoofdrol samen met Mariska Hargitay als Captain Olivia Benson. Zij was de detective-partner van Stabler. Het duo was de voornaamste focus van de serie en was een van de meest succesvolle duo's in de franchise.

Waarom vertrekken?
Tijdens een interview vertelde Meloni waarom hij precies besloot te stoppen met de serie. Hij vertrok heel plotseling aan het einde van het twaalfde seizoen, wat kwam door geflopte contractonderhandelingen.

Het seizoen eindigde dan ook met een finale waar niemand door rekende op het vertrek van Stabler. Veel fans waren dus enorm geschrokken.

"Nou, als het dit is", wat verwees naar het geldbedrag dat hem geboden werd, "dan is dit de manier waarop je ermee om kan gaan zodat je dit niet hoeft te betalen", waarmee hij verwees naar het bedrag dat hij wilde. En dus werd Meloni creatief:

"Ik dacht: breng mij dan in plaats van voor 22 afleveringen, terug voor 9. Of breng mij terug voor 18 afleveringen. Ze kwamen letterlijk op een donderdagavond langs en zeiden: 'Dit is de deal. Morgen willen we je reactie. Het is deze manier of geen manier'." Dat voelde voor Meloni niet goed en dus besloot hij er de brui aan te geven.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Chris Meloni, Law and Order, Law and Order Special Victims Unit

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws