search
Waarom je fantasy-serie 'The Witcher' op Netflix moet kijken

Waarom je fantasy-serie 'The Witcher' op Netflix moet kijken

'The Witcher' is een stoere spannende fantasy-serie met Henry Cavill (Superman) in de hoofdrol.

Emma Nota
The Witcher is een spannende, succesvolle serie, te zien op Netflix. Deze actie fantasy-serie heeft een indrukwekkende cast met Henry Cavill, Freya Allan en Anya Chalotra in de hoofdrollen. S1 bestaat uit 8 afleveringen. Seizoen twee van komt eraan, maar fans moeten nog wachten tot eind 2021.

The Witcher is een fantasy-drama op Netflix, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks (en game, hierover later meer) van de schrijver Andrzej Sapkowski. The Witcher speelt zich af in een fictieve, middeleeuws geïnspireerde wereld. Het eerste seizoen van de show volgt Geralt of Rivia, kroonprinses Ciri en de tovenares Yennefer van Vengerberg.Gerald wordt gespeeld door Henry Cavill (Superman). De rol van Ciri wordt gespeeld door Freya Allan (Gunpowder Milkshake), en Yennerfer door Anya Chalotra (Wonderlust). Je volgt deze personages op verschillende tijden die voor hun eigen ontwikkeling belangrijk zijn.

Uiteindelijk komt alles samen in een spannende eindstrijd voor Sodden Hill. Vooral de verschillende tijdlijnen maken het een spannende en verrassende serie voor de fantasy-fans.Game
Belangrijk voor de populariteit van Gerald en zijn avonturen, is het computerspel The Witcher, uitgebracht in 2007. Het spel is beroemde om zijn filmische scenes, vanwege realistische gevolgen op beslissingen en het gebrek aan zwart-wit moraal. De producenten van de serie hebben wel gezegd dat de serie uiteindelijk is gebaseerd op de boeken, en niet de serie.

Boeken
De belangrijkste boeken voor de serie zijn 'The Last Wish' en 'Sword of Destiny'. Dit zijn verzamelingen korte verhalen die voorafgaan aan de Witcher-saga van schrijver Andrzej Sapkowski. Hij is de meeste vertaalde Poolse schrijver en dit bronmateriaal is dat ook al in 37 talen vertaald.

Oorspronkelijk was het plan op van The Witcher een film te maken, maar de uitdaging om van 8 boeken 1 film te maken was te ingewikkeld. Netflix vond dit wel interessant en nam de productie over. Dat de game zo populair was, heeft zeker meegeholpen.Op IMBd krijgt The Witcher een 8,2, op Rotten Tomatoes zelfs 91%!

Vervolg
Netflix kondigde eind 2019 een tweede seizoen aan, waarvan de productie begin 2020 in Londen zou beginnen, voor een geplande release in 2021. Zomer 2021 is aangekondigd dat ondanks wat opname-uitdagingen het tweede seizoen eind 2021 in première zal gaan.Wist je dat...
- Henry Cavill echt heel graag de rol van Gerald scoren. Toen Cavill voor het eerst hoorde dat de show werd gemaakt, heeft hij zijn agenten behoorlijk lastig gevallen om een afspraak met Netflix te krijgen.

- De beroemde badkuip scène uit het spel komt gelukkig terug in de serie, tot vreugde van de fans.

Aanbevolen artikelen