'The Expanse' vermijdt de grootste valkuil van de boeken

'The Expanse' vermijdt de valkuil van de boeken

De serie The Expanse van Prime Video doet het heel slim wat dat betreft.

Jim Pedd, 11 augustus 2021 om 07:55

De serie The Expanse is gebaseerd op de boekenreeks van James S.A. Corey, en weet heel zorgvuldig een van de grootste valkuilen van de serie te vermijden.
Natuurlijk is het al moeilijk om ruimtegevechten realistisch te laten lijken en er succesvol voor te zorgen dat mensen het gevoel hebben naar Mars te kijken. Maar de visuele effecten zijn echt slechts het begin van de problemen als je dit soort boeken wil verfilmen.

De personages
De grootste valkuil zit 'm in de personages van de boeken. Er zitten heel wat verschillende helden en schurken in, die ook elk boek weer wisselen. Zo heeft Christjen Avasarala enkel in het tweede en vijfde boek een grote rol en debuteert Camina Drummer pas in boek vijf.

Dat format werkt best lekker als je een boek maakt, maar wat televisieseries betreft, is het een andere zaak. Het publiek verwacht immers personages te volgen tot ze ofwel dood gaan, of uit de serie geschreven worden.

De serie The Expanse had dus een probleem. Het weghalen van personages zou het narratief verpesten en de cast volledig overnemen zou voor te veel personages zorgen en ervoor zorgen dat het publiek zich nauwelijks met iemand kan identificeren.

En dus besloten de makers vooral personages samen te voegen. Het verhaal van Drummer uit seizoen drie is bijvoorbeeld gebaseerd op Samara Rosenberg uit de boeken. En delen van andere personages werden weer samengevoegd met Klaes Ashford. Dankzij deze techniek vermeed de serie de belangrijkste valkuil van de boeken.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Expanse, Prime Video, JA Corey

Informatie over de serie: The Expanse

Populair nieuws